Защитената с авторски права работа вече се използва за обучение

...
Защитената с авторски права работа вече се използва за обучение
Коментари Харесай

Злоупотребата със защитена с авторски права музика от AI компании „може да експлоатира артисти“

Защитената с авторски права работа към този момент се употребява за образование на модели с изкуствен интелект без позволение, съгласно Ед Нютън-Рекс, който напусна ролята си на началник на аудио екипа на Stability AI, защото той не се съгласи с мнението на компанията, че образованието на генеративни AI модели върху творби, предпазени с авторски права, е „ почтена приложимост “ на материала. не толкоз със стабилността като компания, колкото с генеративната AI промишленост като цяло.

„ Всички в действителност одобряват същата позиция и тази позиция всъщност е, че можем да обучим тези генеративни модели на каквото си желаяме, и можем да създадем това без единодушието на притежателите на правата, от хората, които фактически са основали това наличие и които имат това наличие “, сподели той.

Нютон-Рекс добави, че една от аргументите огромните компании за изкуствен интелект не се съгласяват на покупко-продажби с актьори и лейбъли, тъй като това включва „ работа на крайници “, която им коства време и пари.

Ema...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР