Защитата на потребителите е сред основните акценти на предстоящото българско

...
Защитата на потребителите е сред основните акценти на предстоящото българско
Коментари Харесай

Александър Манолев: Защитата на потребителите е сред основните акценти на българското европредседателство

Защитата на потребителите е измежду главните акценти на идното българско европредседателство, разгласи заместник-министърът на стопанската система Александър Манолев. Той се срещна с президента на Европейската организация за отбрана на потребителите Орян Бринкман, който му връчи меморандум с целите за потребителите. Документът се концентрира върху онлайн правата и съдържа промени, които организацията ще предложи през идната година.

Европейската организация за отбрана на потребителите постоянно връчва сходни документи на страните, които поемат председателството на Съвета на Европейския съюз.

От България президентът й Орян Бринкман изиска: Комисията приготвя нови оферти за пролетта на 2018 година Това, което се назовава нова договорка за потребителите. Искам да загатна и за правните гаранции за връщане или замяна на закупени артикули. Европейският съюз се пробва да хармонизира това право на всеки консуматор във връзка с двегодишна гаранция, само че аз да вземем за пример, идвайки от Швеция, имам три години гаранционен интервал, тъй че ние се обръщаме към българското председателство да вземе поради този въпрос и да не понижава гаранциите, които някои страни към този момент имат.

Заместник-министърът на стопанската система Александър Манолев даде обещание последователност в европейската политика при отбраната на потребителските права, само че акцентира и акцентите, които България ще внесе.

Правата и на сигурността ни онлайн, заплахата от хакерски атаки, унищожаване на разликите, когато плащаме онлайн с разнообразни валути, ограниченията за гарантиране качеството на храните, изключително за деца, и общо за качеството на храните, които се употребяват в Източна и Западна Европа, изясни Манолев. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР