Защитата на Георги Семерджиев води стратегия за протакане на делото

...
Защитата на Георги Семерджиев води стратегия за протакане на делото
Коментари Харесай

Иво Никодимов: Защитата на Семерджиев протака делото и търси аргументи за намаляване на наказанието

Защитата на Георги Семерджиев води тактика за отсрочване на делото и търси причини, с които да пледира понижаване на наказването. Ясно е че това дело ще стигне до Върховния касационен съд. Това разяснява в " денят стартира " журналистът Иво Никодимов.

Защо са позволени тези нарушавания и дали някой от проверяващите е оказал помощ на обвинения може единствено да се допуска, въпреки да е ноторно прочут факт, че Семерджиев е имал полицейски чадър, сподели той.

" С назначената от Апелативния съд токсикологична експертиза са ангажирани специалисти от ВМА. Има пропуски в първичното взимане на пробите - те са взети 29 часа след злополуката. Самият Семерджиев беше арестуван на идващия ден на обяд и беше отказал да даде кръвна проба, заради което се наложи да се желае позволение от съда.

Пробите са взети в Александровска болница - две банки от по 3 мл кръв в случай, че следва да бъдат взети най-малко 14 мл.

" Може да има и чисто справедливи аргументи, тъй като в един интервал от време той е бил в дома си и е спал до задържането си. Може лаборантът, който е взимал кръв, да е решил, че взимането на по-голямо количество би основало различен здравословен проблем заради това, че той не е ял или пил вода ", сподели Иво Никодимов.

Причината да не може да се направи умозаключение по кое време Семерджиев е приел дрога е заради неналичието на съпоставяне сред кръвта и урината. Причината да не се вземе урина - най-вероятно съдът е дал позволение единствено за взимане на кръв, уточни Иво Никодимов.

3 мл кръв са задоволителни, с цел да се направи първокласен разбор, да се каже има или няма опиат само че са сериозно малко, с цел да се направи разбор каква е концентрацията, уточни журналистът. Ако пробите се пазят, има сертифицирани лаборатории и отвън България и в случай че съдът реши, може да ги изпрати там.

Втората теза на Семерджиев - че не е бил зад кормилото, е точно да се търси опрощение. Има връзка и сред протакането и свидетелките, за които се приказва още от първа инстанция, сподели още Никодимов.

Вижте целия диалог във видеото
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР