Обрат в свидетелските показания по делото Семерджиев. Млада жена заяви

...
Обрат в свидетелските показания по делото Семерджиев. Млада жена заяви
Коментари Харесай

Делото Семерджиев: Свидетелка заяви пред съда, че е била в колата при фаталната катастрофа

Обрат в свидетелските показания по делото Семерджиев. Млада жена съобщи пред съда, че е била в колата при съдбовната злополука на столичния бул. " Черни връх ", при която бяха убити две девойки. Според нейните изказвания, Георги Семерджиев не е бил зад кормилото, а непозната за нея жена. По време на съвещанието беше призната и експертиза, съгласно която следи от ДНК-то на Семерджиев не са открити по въздушната възглавница на автомобила му.



Почти година и половина след жестоката злополука и 10 месеца откакто първата правосъдна инстанция постанови 20 години затвор за Семерджиев, млада жена свидетелства в съда, че е била в джипа по време на злополуката. Тя беше разпитана при закрити врата, тъй като можело да бъдат изнесени обстоятелства от персоналния ѝ живот. Твърденията ѝ обаче оповестиха юристи - декларирала, че нито тя, нито Семерджиев са били зад кормилото.

Пламен Димитров - юрист на Диана Стефанович: Някакво момиче, не се познавали.

Българска национална телевизия: Казала, че непозната за нея жена карала автомобила, а не Семерджиев сега на злополуката?

- Точно по този начин.

Фатален удар, който лиши живота на две девойки и разполови джипа на Семерджиев. Според свидетелските показания на дамата, тя се е возила в колата, а след удара изхвърчала в близката градина.



Пламен Димитров - юрист на Диана Стефанович: " Свидетелката, тя твърди, че се е возила на задната седалка на автомобила и че няма пострадвания по нея, с изключение на някакви охлузвания. "

Дали е допустимо пасажер на задната седалка да се размине с охлузвания - експерт отговори на този въпрос още предходната година.

" Ние изрично казахме, че в случай че е имало на задната седалка пасажер, то той би бил с съдбовен излаз, той би умрял, изрично. Правилно в съда ни беше заложен въпросът дали контузиите на подсъдимия подхождат да е бил на мястото на лидера. Ние изрично отговорихме " да ", изясни проф. Станимир Карапетков, зам.-ректор на Техническия университет и експерт по делото против Семерджиев.

" Безспорно е потвърдено от осъществените експертизи както видеотехническа, по този начин и сложна, че не имало други пасажери в ръководеното от подсъдимия МПС ", сподели Владислав Владимиров - прокурор.



фотоси: БГНЕС/Архив

Обвинението изиска съдът да сезира Районната прокуратура за лъжесвидетелстване. Искането обаче беше отхвърлено.

" На всички, в това число на съда, стана ясно, че тя лъже ", сподели Пламен Димитров - юрист на Диана Стефанович.

Следващото съвещание ще бъде на 6 март. Призивът към отбраната е тогава да докара в съда дамата, за която се твърди, че е била зад кормилото по време на злополуката. Всички опити за контакт с нея за момента са несполучливи.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР