Засегнатите от спирането на строежа над 230 семейства настояват да

...
Засегнатите от спирането на строежа над 230 семейства настояват да
Коментари Харесай

Собственици в замразен строеж на „Нове Хоумс“ отново протестираха пред ДНСК

Засегнатите от прекъсването на градежа над 230 фамилии упорстват да бъде направена нова инспекция има ли аргументи за това. Гражданите недоволстват поради замразеното строителство на комплекс, в който са закупили жилища, за които към този момент са заплатили 70% от цената им.

Предвид взети заеми за покупката, фамилии са изправени пред финансови усложнения:

„ Не се строи, тъй като има заповед за възбрана на градежа. Искаме повторна инспекция “, сподели един от протестиращите пред БНР.

„ Представители на Инициативния комитет, основан от жители. Ние сме едни елементарни купувачи. Говориха с Калинов. Ние го молим, както и специалистите, да вземат поради всичко, което сме внесли и в съда, с цел да се преразгледат нещата в наша изгода, защото всички обстоятелства демонстрират, че е скалъпено всичко това за неправомерност на градежа “, показа различен от участниците в демонстрацията.

Началникът на ДНСК арх. Влади Калинов одобри представители на протестиращите притежатели на парцели, които чакат решение до три дни за предприемане на нова инспекция. Адвокат Стефания Стоилова съобщи пред „ Хоризонт “:

„ Има юридически парадокс, който за жал се появи и беше спънка за продължение на строителството в обекта. Считам, че всичките жители, които са сключили предварителни контракти за закупуването на недвижими парцели в обекта, станаха жертва на един административен произвол и за жал, на липса на правораздаване. 230 фамилии са вложили 27 милиона в този обект “.

Тя посочи, че макар съществуването на провесен развой, ДНСК може да назначи повторна експертиза, каквото е настояването на протестиращите.

От 2020 година вложителят в комплекса е нападнат по всички вероятни законни пътища, уточни Стефания Стоилова. Първо градежът е бил спрян, последвала е забрана на правото на градеж и върху земята от страна КПКОНПИ.

230 фамилии са вложили 27 милиона в този обект, посочи юристът.

Вещото лице, изготвило експертизата, е изрично в мнението му, че няма никакви нарушавания във връзка със строителството, само че все пак първоинстанционният съд не се е съобразил с него и е удостоверил решението на ДНСК за прекъсване, разясни още Стоилова. Предстои изговаряне на последваща инстанция.

В момента би трябвало да сме на Акт 16, в случай че строителството не беше спряно, добави юристът.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР