. Засега ситуацията е в паритет и не може да

...
. Засега ситуацията е в паритет и не може да
Коментари Харесай

Читател пита свързан ли е епископ Сионий с имотната мафия

. Засега обстановката е в паритет и не може да се каже кой е крив и кой е прав. Читател на Plovdiv24.bg   твърди пред медията ни, че разногласието е за площада, употребен за паркинг от гостите на ресторанта. Манастирската администрация пък има искания за благосъстоятелност върху терена. 

Площадът в действителност съставлява пътно уголемение на остарял републикански път. Превърнат е в паркинг и се поддържа от Паунов от дълги години. Манастирът пък  претендира за него не с достоверен, а със формиран въз основа на констативен протокол нотариален акт, който е един от методите на по този начин наречената " имотна мафия ". Този документ се основава на царска дарителска грамота от времето на Второто българско царство. 

Според документите игуменът отдава чартърен не манастирски, а държавен парцел,  за прилагане от новопостроено заведение за бързо хранене. То е съсобственост на близка родственик на секретаря на манастира - някогашният народен представител и партиен функционер Васил Апостолов от Политическа партия Има Такъв Народ. В същото време обаче има настоящ контракт сред Георги Паунов и страната за прилагане на паркинга против поддръжка. 

Оказва се, че компанията на фамилия Апостолови - " Чардака - Бачково " ООД, стопанисва и експлоатира терена. Няма информация дали  " Чардака - Бачково " ООД заплаща наем на самия манастир и под каква форма.

Междувременно община Асеновград афишира за противозаконен градежът на дървеното бистро на Апостолови и то към този момент е отстранено. Фирмите " Чардака - Бачково " ООД и " Марвес ", която пък е на свързани със секретаря на манастира лица, стопанисват паркинга и няколко други обекта, направени върху изсечени манастирски овощни градини. 

В историята са намесени секретарят Васил Апостолов, татко му Димитър, чичо му и брачната половинка му Любомир и Жана, синът и щерка им, приятелката на сина му. Читателят ни твърди, че тези лица са взели участие в записания от охранителните камери на ресторант " Водопада " разгром и грабеж, за който  Plovdiv24.bg заяви .  

Читателят пита обвързван ли е свещеник Сионий с имотната мафия? Знае ли пловдивският митрополит какво се случва в Бачковския манастир, без значение, че не е на негово послушание? Игуменът да не е отдал на концесия манастира на семейството и приятелите на Васил Апостолов?
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР