Засега няма разговори между ЕС и производителя на руската ваксина

...
Засега няма разговори между ЕС и производителя на руската ваксина
Коментари Харесай

Засега няма разговори между ЕС и производителя на руската ваксина

 Засега няма диалози сред Европейски Съюз и производителя на съветската ваксина против коронавирус, заяви през днешния ден представител на Европейската комисия.

Европейска комисия и страните от Европейски Съюз когато и да е могат да решат да разширят листата с имунизациите, включени в европейската имунизационна тактика, добави той. Говорителят внесе тези разяснения във връзка изказвания на Руския фонд за директни вложения и листата с имунизациите, които Европейска комисия договаря и предплаща с бюджетни средства.

Очакванията към производителите на утвърдените в Европейски Съюз препарати (сред които не попада съветската ваксина - бел. кор.) се оказаха прекомерно оптимистични, признаваме го и взимаме съответните ограничения, съобщи представителят във връзка дефицита на ваксини. Той добави, че комисията е останала сюрпризирана от невъзможността на производителите да провеждат работата си по този начин, че да изпълнят подписаните контракти.

Комисията през днешния ден посочи, че няма нови отводи за експорт на ваксини от Европейски Съюз. Досега се оповестява единствено за един сходен случай, когато Италия спря експорт на ваксини на " АстраЗенека " към Австралия.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР