Засега няма конкретни планове за среща на руския президент Владимир

...
Засега няма конкретни планове за среща на руския президент Владимир
Коментари Харесай

Кремъл: Няма конкретни планове за среща Путин - Байдън

Засега няма съответни проекти за среща на съветския президент Владимир Путин и американския президент Джо Байдън, отдадена на украинската рецесия, съобщи през днешния ден представителят на Кремъл Дмитрий Песков, предадоха Франс прес и ТАСС.

Такава среща е допустима, в случай че двамата президенти преценяват, че тя би била целесъобразна. Решение за нейното осъществяване може да бъде взето всеки миг, посочи Песков.

Шефът на украинската дипломация Дмитро Кулеба приветства през днешния ден в Брюксел изгледите за среща на върха сред американския и съветския президент, като изрази вяра, че ще бъде подписано съглашение за евакуиране на съветските войски, струпани по границата на страната му, съобщи Франс прес.

" Според нас всяко изпитание, ориентирано към дипломатическо решение, си коства да бъде подхванато (...) Надяваме се двамата президенти да излязат от залата със съглашение за отдръпване на съветските войски от Украйна ", съобщи той при идването си за присъединяване в съвещание с външните министри от Европейски Съюз.

Инициативата за тази среща на върха, препоръчана от френския президент Еманюел Макрон, бе приветствана от европейските министри, разтревожени от ескалацията на насилието и риска от спор. Тя ще се състои, при изискване че до тогава Русия няма да нахлуе в Украйна. Според Запада Москва е струпала по украинската граница 150 000 бойци.

Възможни са срещи във всевъзможни формати за споразумяване на рецесията в Украйна и за отбягване на война, съобщи през днешния ден висшият представител на Европейски Съюз Жозеп Борел преди началото на срещата на европейските външни министри в Брюксел.

" Срещите на върха, срещите на равнище водачи, на равнище министри, в какъвто и да е формат " са извънредно нужни за избягването на война, сподели Борел пред публицисти.

По неговите думи не е изключено да има съвещания на министерско ниво или даже на държавните и държавните ръководители. Дипломацията е най-хубавият, единственият метод за реализиране на решение, добави той.

Борел добави, че Европейски Съюз е подготвен с нови наказания против Русия. Той съобщи, че когато е належащо, ще свика изключително съвещание за приемане на глобите. Борел изрази вяра това да не се постанова.

Той заяви, че в последните часове е разговарял още веднъж с украинския външен министър Дмитро Кулеба. Министърът не ми наподобява раздразнителен, съобщи Борел. По думите на висшия представител Украйна не е в суматоха от събитията в източните елементи на страната. Според него украинците са разтревожени и се усещат застрашени.

Европейският съюз поддържа по-нататъшните договаряния сред Вашингтон и Москва за намиране на дипломатическо решение на украинската рецесия, съобщи през днешния ден ръководителят на европейската дипломация Жозеп Борел, съобщи Ройтерс.

" Ще подкрепим всичко, което би трансформирало дипломатическите диалози в най-хубавия, в единствения метод за решение на рецесията ", посочи Борел, откакто американският президент Джо Байдън и съветският президент Владимир Путин са се съгласили да вземат участие в среща на върха, отдадена на Украйна, инициирана от френския президент Еманюел Макрон.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР