Засега няма бежански натиск по нашата граница. Ако нелегалните мигранти

...
Засега няма бежански натиск по нашата граница. Ако нелегалните мигранти
Коментари Харесай

Каракачанов: Ако дипломацията не спре мигрантите, трябва да се използва сила

Засега няма бежански напън по нашата граница. Ако незаконните мигранти по границата сред Турция и Гърция не могат да бъдат спрени с дипломация, то би трябвало да се употребява мощ. България е подготвена да изпрати жива мощ и военна техника на браздата, в случай че се наложи. Това съобщи вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов във връзка напора мигранти, които желаят да пресекат турско-гръцката граница в опит да влязат на територията на Европейския съюз.

„ Границата е неприкосновена и не може да бъде пресичана безнаказано. Вижте Гърция - който мине граница, го съди дежурен съд и получава присъди сред 2 и 3 години. Не може да искаш да нахлуеш в непозната страна, да хвърляш камъни по служителите на реда, да режеш граничното оборудване и да останеш безнаказан “, безапелационен е Каракачанов.

Той дефинира като вярна позицията на премиера Борисов да се реши рецесията с дипломатически средства. Но посочи, че при потребност, в границите на 4 до 6 часа на границата могат да дойдат 400 военнослужещи, в това число сухопътни войски, специфични сили и военна полиция. В рамките на 12 до 16 часа още 1000 индивида, а в случай че се наложи, може да се активизират до 2400 - 2600 души.

„ Няма да стреляме с картечница, само че водни струи, шокови гранати, газови гранати, каквото употребяват и в Гърция. Не може някой да мисли, че може да нахлуе в България безнаказано, най-малко до момента в който аз съм министър “, закани се Каракачанов. 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР