Засега имаме договор и очаквани доставки на ваксината на Пфайзер.

...
Засега имаме договор и очаквани доставки на ваксината на Пфайзер.
Коментари Харесай

Доц. Кунчев с последни данни за ваксините и коментар за буса за кренвирши

Засега имаме контракт и предстоящи доставки на имунизацията на Пфайзер. От тях ще получаваме по 150 000 дози месечно, само че се вършат и корекции. Още няколко района у нас чакат доставка на ваксини. Това съобщи пред Нова основният държавен здравен контрольор и член на Националния действен щаб доцент Ангел Кунчев  Ангел Кунчев Д-р Ангел Кунчев е роден в Симеоновград. Средното си обучение е приключил в СОУ "Васил.

"След позволение ще поръчаме и препарата на "Модерна " и "АстраЗенека ", добави още той.

На 4 януари получаваме още 20 000 ваксини. След това всяка седмица ще има доставки със аероплан, разкри доцент Кунчев.

"Ако достигнем 70% от имунизация, то тогава зараза от този вирус няма да има повече ", съобщи основният държавен здравен контрольор.



"Щеше да има проблем, в случай че не се съблюдават разпоредбите за доставки на ваксини. Никой не може да ми потвърди, че в буса за кренвиршите температурата не е била вярната. Защо да не употребяваме всички налични запаси и компаниите, които оферират бусове? В Съединени американски щати ваксини се разнасяха с камиони за месо и риба звук. Няма смисъл да купуваме камиони с -70 градуса, а единствено след месеца те няма да се употребяват ", разяснява доцент Кунчев.

Може би лятото или преди този момент - март, април, ще има ваксини и за жителите, които не са от засегнатите групи, разкри основният държавен здравен контрольор.

"Получаваме мейли и закани, по какъв начин сме унищожили живота на някои хора, само че и през днешния ден изпращаме годината със 110 жертви ", разяснява доцент Ангел Кунчев  Ангел Кунчев Д-р Ангел Кунчев е роден в Симеоновград. Средното си обучение е приключил в СОУ "Васил.

Ако паднем на инфектирани под 200 на 100 000 може да отпуснем ограниченията - не всички, само че да вземем за пример да отворим учебните заведения. Не затворихме МОЛ-овете, тъй като хората пазарят, а тъй като пият кафе, поддържат връзка си интензивно, разкри здравният специалист.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР