Заседанието на временната комисия за установяване на всички факти и

...
Заседанието на временната комисия за установяване на всички факти и
Коментари Харесай

Десислава Трифонова за Джемкорп: Най-големият проблем е достъпът до класифицирана информация на компания, свързана със съмнителни капитали

Заседанието на краткотрайната комисия за определяне на всички обстоятелства и условия, свързани с подписания от държавното управление Меморандум за 1 милиарда $ с " Джемкорп " и " Ай Пи 3 корпорейшън " се провали поради отсъствие на поканените за чуване. Според Десислава Трифонова от ГЕРБ–СДС това е следващ опит да се саботира активността на комисията и разкриването на истината по тематиката.

„ Това, което нас най-вече ни тормози, беше отчетът на ДАНС. Още през цялото време знаехме, че има проблем с компанията. Нашето следствие също го сподели “, сподели Трифонова в " Още от деня ".

Първото най-скандално нещо е, че в приложението на този меморандум е изредена цялата българска енергетика, в това число и общинско дружество - " Топлофикация София ". И тази компания ( " Джемкорп " ) ще предлага възстановителен механизъм за " Топлофикация София ", което е общинско сдружение. По каква линия министърът на енергетиката подписва меморандум за " Топлофикация София " не можем да разберем, добави Трифонова.

Тя разяснява и отчета на ДАНС и данните в него. „ В този отчет на ДАНС са открити съществени взаимовръзки сред физически и юридически лица. Възмущава ни, че цялата енергетика е дадена на куха офшорка, която е записана 2016 година в Джърси, която води до друга офшорка на Кайманите. Тази офшорка на Кайманите даже няма шеф “, съобщи Десислав Трифонова.

И попита: „ Имал ли е Асен Василев неофициални срещи от 20 февруари до 11 март с представители на " Джемкорп " в България? И кой е завел " Джемкорп " при Асен Василев? “.

„ Това бяха въпросите, които ние през днешния ден искахме да му зададем на него, само че той не се появи на комисията. И не се появи на комисията, тъй като няма какво да ни отговори. От 24 юни, когато сме му изпратили писмо с искане да даде информация, до ден-днешен не е дал отговор “, изясни Трифонова.

И добави, че „ най-големият проблем е достъпът до класифицирана информация на компания, обвързвана със съмнителни капитали “.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР