Заседанието на Подкомисия за наблюдение на дейността в областта на

...
Заседанието на Подкомисия за наблюдение на дейността в областта на
Коментари Харесай

Скандал в КЗП, Гечев към Алипиев: Не се мотайте, лъскайте си обувките

Заседанието на Подкомисия за наблюдаване на активността в региона на отбраната на потребителите и ограничението на монополите, която преглежда и активността на Комисията за отбрана на потребителите (КЗП), стартира с рецензии отправени от народния представител от " Българска социалистическа партия за България " Румен Гечев към ръководителя на регулатора Стоил Алипиев.

" Чакахме час и половина. Знаете ли къде се намирате? Ще ви вика Народното събрание, а вие ще се мотаете, до момента в който ви чакат професори и народни представители с 20 годишен стаж. Къде са предложенията за законодателни промени? Лъскайте си обувките и се гответе, " съобщи Гечев по адрес на Алипиев.

На предходно съвещание на подкомисията Стоил Алипиев не се яви и не прати никой от членовете на КЗП да дава отговор на питанията на народните представители.

Константин Арабаджиев, член на КЗП сподели, че не са били известени за съвещанието, другояче са се явявали в целия състав на съвещанията, на която и да е комисия в Народното събрание.

През последната година КЗП от институция с добър престиж, е на ръба да се срути. Много са нещата които съм забелязал, само че явно не съм била свестен вярно, сподели Арабаджиев. Намаляват качествените хора в КЗП доста хора – адвокати, инспектори, напуснаха сами, тъй като усещаха тормоз, сподели Арабаджиев.

Получаваме информация за активността на КЗП основно от медиите, а това е неприемливо. Така беше и с информацията за акцията за едни протеинови барчета (марката е Born Winner). От шефа на " Билла България " разбрахме, че му е налаган административен тормоз, тъй като са му наложени санкции от 3 млн. лв. за продажбата на тези барчета.

Затова и " Билла " отхвърли да взе участие в акцията " Достъпно за вас " на Министерството на стопанската система. Цялата акция против тези протеинови барчета и към търговците, които го оферират, се почна с жалбата на едно физическо лице и на една неправителствена организация. КЗП ще губи правосъдни каузи и ще би трябвало да заплаща стотици хиляди лв. за адвокатски разходи, сподели Константин Арабаджиев.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР