Заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС) започна без

...
Заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС) започна без
Коментари Харесай

Заседанието на КСНС започна без премиера Бойко Борисов

Заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС) стартира без премиера Бойко Борисов. Темата на днешното съвещание „ Необходими законодателни ограничения за противопоставяне на корупцията”.

Очаква се да бъде разискван новият антикорупционен орган, за който ГЕРБ и Българска социалистическа партия са в изострен спор.

Това е вторият КСНС, призован от президента Румен Радев. Първият беше отдаден на модернизацията на армията, само че и до момента множеството решения, взети тогава, не са изпълнени.

На „ Дондуков” 2 дойдоха правосъдният министър Цецка Цачева, основният прокурор Сотир Цацаров, зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов, ръководителят на Народното събрание Димитър Главчев, ръководителят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ, водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова и вътрешният министър Валентин Радев.

По тематиката антикорупция отчет ще изнесе Цецка Цачева, която ще показа предлагането на ГЕРБ. Корнелия Нинова ще показа плана на левицата.

Премиерът Бойко Борисов все още към момента не е отишъл на съвещанието. Той беше поканен от протестиращите оръжейници от „ Емко” на диалог, само че към момента не е ясно дали и с тях ще се срещне.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР