Засаждат 170 000 дървета в Париж, съобщава ДПА. Целта на

...
Засаждат 170 000 дървета в Париж, съобщава ДПА. Целта на
Коментари Харесай

Париж ще бори мръсния въздух със 170 000 нови дървета

Засаждат 170 000 дървета в Париж, оповестява ДПА.

Целта на управляващите е да се усъвършенства климатът във френската столица, която от години регистрира доста замърсяване на въздуха.

Планът е част от ограниченията за справяне с климатичните промени.

От градската администрация имат намерение да засаждат нови дървета на всички места, където има такава опция - около улиците, на площадите, в парковете, както и край столичния околовръстен път.

Дърветата гълтам въглеродния диоксид, усъвършенстват качеството на въздуха и способстват за охлаждането на града при горещите талази през лятото. Също по този начин са естествена бариера за шумовото и образното замърсяване, с което спомагат за основаване на по-здравословна среда за жителите и за намаляването на напрежението.

Париж и в този момент е една от най-залесените европейски столици - в града има към 200 000 дървета, а още 300 000 - в Булонския лес и гората Венсен.

Предвижда се новите дървета да бъдат засадени до 2026 година

Между 2020 и 2021 година в града към този момент бяха засадени близо 14 000 фиданки, а по данни на управляващите санитарната сеч е под 1,5%.

От 2014 година насам Париж употребява автоматизирана система, с цел да следи положението на дърветата. Всяко дърво има собствен цифров паспорт и всяка година се инспектира.

Повечето от дърветата край улиците и булевардите във френската столица са на не повече от 80 години.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР