Зарядът, който е необходим на протеста днес, защото е видимо,

...
Зарядът, който е необходим на протеста днес, защото е видимо,
Коментари Харесай

Алтернатива има, напомниха левите

Зарядът, който е нужен на митинга през днешния ден, тъй като е очевидно, че той се изморява, може да бъде даден единствено от ясно обрисувана наклонност за развиване на страната. Това съобщи водачът на АБВ Румен Петков на разговор-дискусия на тематика " Алтернатива има " в Българска телеграфна агенция с всички обществено ангажирани политически обединения.

По негови думи опитите за промени в Конституцията целят лишаване на сила на митингите и замазване на същинските въпроси.

Той акцентира, че борбата не е за властта, а за интереса на обществото и страната и точно неналичието на политически разговор е част от демотивацията на протестиращите.

От своя страна проф. Любомир Халачев бе безапелационен, че опция фактически има, като тя стартира през незабавна промяна на властта. Той открои нуждата от провеждането на почтени избори с машинно гласоподаване, от правосъдна промяна, развиване на образованието, предвидима и разбираема раформа в опазването на здравето и непрекъснат надзор от стр на Народното събрание.

От " Български социалдемократи " настояха за промени, които да обезпечен спокоен и заслужен живот за българските жители, тъй че всеки човек да има опция свободно да дефинира живота си.

Зам.-председателят на АБВ Любомира Ганчева пък посочи, че всяка обществена сфера е опростачена умишлено от държавното управление на Борисов. Тя бе безапелационна, че не би трябвало да се позволяват нови избори по старите правила, които да върнат остарелия нов Борисов.

От своя страна зам.-председателят на Българска социалистическа партия Кирил Добрев също настоя за оставка ва държавното управление и основния прокурор, както и за система и метод правосъдната система да работи по други правила.

След изборите тази опция би трябвало да бъде лява, само че с цел да успеем, би трябвало всички да бъдем дружно, безапелационен бе той, наблягайки, че мощните политици са тези, които градят мостове, а не които ги палят.

Той настоя за наложително приблизително обучение с най-рестриктивните ограничения за фамилиите, които не изпращат децата си на учебно заведение, защото съгласно него образованието е основно за оправяне на казуса с демографията. Сред настояванията му са и цялостна поддръжка за работещи фамилии за развъждане на деца.

В полемиката се включи и Катя Атанасова, която съобщи, че митингите са стартирали като честен яд против превзетата страна и като поръчка за това в каква страна желаят да живеят хората - демократична, европейска и свободна. " Трябва ясно да заявим, че изходът от рецесията на доверие е в незабавна оставка на Борисов и основния прокурор и осъществяване на изключителни демократични избори посредством машинно гласоподаване. След това идва ред на разискване ва възможна нужда на промени в Конституцията ", уточни тя.

От партия " Възраждане на отечеството " пък обявиха, че сигурността на страната е сложена под въпрос. Ние сме превърнати в една префонтова страна, един плацдарм, който не работи за сигурността на България , подчертаха те. Според тях страната ни би трябвало да промени своята външна политика в личен интерес.

От партия " МИР " изпратиха своя публична позиция, в която са безапелационни, че не би трябвало да се позволява ГЕРБ да пишат и да одобряват нова Конституция, защото нямат моралното право и довериетона българските жители.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР