Зърнопроизводителите, които протестират заради вдигането на забраната за внос на

...
Зърнопроизводителите, които протестират заради вдигането на забраната за внос на
Коментари Харесай

Зърнопроизводителите отказаха среща и с премиера Денков

Зърнопроизводителите, които стачкуват поради повдигането на възбраната за импорт на украинско зърно са отказали среща с премиера Денков в публично писмо, получено в Министерски съвет. Това заяви в предаването „ Панорама “ по Българска национална телевизия министър-председателят. 

Той изясни, че не е сюрпризиран, защото и преди това зърнопроизводителите отхвърлиха среща с министъра на земеделието. Това ясно демонстрира, че те не търсят решение, а борба, разяснява Денков.

По думите на премиера, България не е имала проблем с вноса на три от четирите зърнени култури от Украйна, а единствено със слънчогледа и нерафинираното олио. Затова и страната е подготвена да поддържа точно тези производители, които биха потърпевши от възобновяването на вноса.

„ Това, което виждаме в полемиката е подмяната на същинския проблем с някакви общи претенции, които са доста надалеч от действителността ", разяснява министър председателят.

Наводнението в Царево сподели, че страната няма систематична политика за предварителна защита на бедствия и съвсем постоянно реагира след събитията, по тази причина и една от най-важните задания откакто бъде подготвен отчетът за случилото се, ще е да бъде основана система от ограничения за предварителна защита на последствията от бедствия, сподели още Николай Денков.

 

 


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР