Зърнената сделка е провалена от режима на украинския президент Володимир

...
Зърнената сделка е провалена от режима на украинския президент Володимир
Коментари Харесай

Русия: Зеленски провали зърнената сделка. Той е под контрола на Великобритания

Зърнената договорка е провалена от режима на украинския президент Володимир Зеленски, управителен от Англия, съобщи през днешния ден в " Телеграм " говорителката на съветската дипломация Мария Захарова, представена от ТАСС и Българска телеграфна агенция.

" Зърнената договорка бе провалена от Зеленски и неговите терористи, ръководени от английски спецове, с цел да бъде прибавен към нуклеарния шантаж и снабдителен подобен. Не им стигат парите и оръжията. Те желаят повече гибел. Това е адският престол, на който се държи киевският режим - пари, оръжия, гибел ".

Така говорителката разяснява обвиняванията на украинския външен министър Дмитро Кулеба, че Москва счита да отстъпи на други страни 500 000 тона зърно, най-вероятно откраднато от Украйна.

Захарова акцентира, че Москва от дълго време предлага да даде гратис лични торове на нуждаещи се страни, както нееднократно са заявявали и съветският президент Владимир Путин, и външният министър Сергей Лавров. Докато " на киевския режим поради присъщата му лакомия му се свиди да дава всичко и на всички, даже когато други подаряват (нещо) на други ".

Русия замразява присъединяване си в зърнената договорка след нападението с дронове в Севастопол против нейния Черноморски флот, заяви през вчерашния ден министерството на защитата в Москва.

По-рано министерството съобщи, че " киевският режим " е направил през вчерашния ден терористична офанзива против съветски военни и цивилен кораби в Севастополския залив с девет въздушни дрона и седем самостоятелни морски безпилотни апарата. Според Москва всички те са били унищожени. При нападението са получили " незначителни повреди " съветският миночистач " Иван Голубец " и заграждения в залива Южная.

Според съветското ведомство  украинските военни, направили офанзивата, са били подготвени от експерти на английските военноморски сили. 

Русия, в това число взаимно с Турция, е подготвена безплатно да достави в период от четири месеца до 500 000 тона зърно на най-бедните страни, съобщи през вчерашния ден аграрният министър на Руската федерация Дмитрий Патрушев в ефира на телевизия " Росия-24 ".
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР