Заразно е, много е заразно! Не, бе – не! Ковидът

...
Заразно е, много е заразно! Не, бе – не! Ковидът
Коментари Харесай

Седмицата: Изнасилването на боба с политпартийни сополи

Заразно е, доста е заразно! Не, бе – не! Ковидът мина и си остана като „ елементарен грип “. Грипът пък, въз основата на бате му ковида, към този момент го караме на правилото нищо ми няма - „ настинАл “ съм “, кво като църкам вируси – всеки да си се оправя със сополите, както самичък си прецЕня. Друга болест ни владее – затънали сме в политпартийни сополи. По-точно всевъзможни политически сополи от всякаквите партии ни заливат със заразните си тайни. Вече не ни дишат във врата, напряко ни кихат в лицата.

Оказва се, че не ковидът – за грипа да не приказваме, а предизборно-изборно-следизборната болест ни е залостила в изобилен локдаун. Трайни, но доста трайни провали е нанесла тая три годишна неспирна тресчица, в която трябваше да кихаме стремително в урните съвсем през три месеца. Цялата ни политпартийност въобще не излиза от нея – не желае! Зер по този начин е по-лесно, да му пръскаш изборни сополи на електората, без значение одеве ли е минал някой избор или скоро следва. А най-много когато, и таман тъй като, в действителност не се задава на хоризонта.

Както е сега – сглобката на властта се е сглобила и се е закротила, а идващите постоянни избори, този път за евродепутати, са чааак следващата година – сред 6 и 9 юни, у нас в неделята на 9-и. Преди това и най-големите заразоносители на предварителен избор не виждат действителен инкубационен интервал преди 6 март. На която дата би трябвало държавното управление „ Денков – Габриел “ да мине в ротация от премиера Николай Денков към министър председател Мария Габриел. Както са си „ плюли в устата “ – зарекли са се носителите на съединената двойна (не)коалиция на властта сред ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ.

Която сякаш некоалиция към този момент освен не се разпада предварително, а напълно срочно набъбна на конституционно тройна с Движение за права и свободи, която не просто съумя да одобри шестата корекция в конституция. А посредством общо 168-те си депутати съумя да натика „ под карантина “ опозицията в Народното събрание на „ Възраждане “, Българска социалистическа партия и Има Такъв Народ плюс един разгрупирал се народен представител със сумарна бройка от 72-ма – все по-немощна освен тъй като е повече от два пъти по-малобройна.

На фона на всичко това обаче тази все предизборно-изборна-следизборна болест още повече проличава. Директно си е свалила маската и пръска ли пръска сополи като да е в перманентна акция. Не щат да заздравяват ръководството на страната – държавността, желаят все да си бъркат един на различен в носа, че и на други места, че по този начин са по-видими, по-разпознаваеми за електората. Нищо че всякаквият там електорат от толкова гласоподавания – ту с машина, ту с хартия, ту и с двете, към този момент изобщо, дори въобще не ще да ги (раз)познава.

Ето и в този момент предколедно и предновогодишно болестта плъзна изключително скоропостижно. Ще рече човек, че я на Васильовден, я на Йорданов или на Ивановден, най-късно на Бабинден, са планувани предварителни избори. То и по този начин да е, отново резултатите ще са като на Куковден, само че това не стопира политпартийността да пръска „ предизборна “ болест. Даже не просто да пръска, ситуацията е под следния девиз – слоган, де: Изнасилване на боба с политпартийни сополи.

Ето по какъв начин тъкмо всички политпартийни сополи, пардон - просто заразоносители се вписаха през предпоследната седмица на тази година, не престават по този начин и през последната и ще отпрашат 100 на 100 по същия метод и след Нова година.

Изнасилването го подхвана юмручнозаразеният президент Румен Радев. Който скочи на измененията в главния ни закон точно с „ Изнасилват конституцията! “. На процедура с много „ изнасилено “ звучене, откакто тъкмо той нападна особено таман въведената опция българи с двойно поданство да могат да бъдат избирани за депутати и министри: „ Зад тези промени прозира една ясна цел – ръководещите партии да запазят своето въздействие, даже когато изцяло изгубят доверие. С допускането на непознато поданство в ръководството на страната те демонстрират, че съществуването на двойни стандарти на преданост към България за тях не е проблем “. След като единствено преди четири години (преди юмрука) същият президент бе на противоположна позиция по време на среща с българската общественост в Ню Йорк: „ Трябва да открием спор за конституционни и законови промени, които да дават опция на българи по рождение, придобили двойно поданство в страни от Европейския съюз, а за какво не и в развити демокрации като Съединени американски щати, Канада, Швейцария, да могат да се кандидатират за народни представители, президент и вицепрезидент, както е в болшинството развити страни “. Понеже: „ Все повече българи са зад граница и би трябвало да вършим всичко допустимо освен духовно да бъдете част от родината, само че и дейни участници в обществено-политическите процеси “. А по-късно свое вътрешно разпердушинване единствено за няколко години, в този момент за Рождество президентът ни пожела: „ Нека вярата и вярата ни сплотяват за благословени дела… “. Може би пък и по тази причина да потегли оня апел с огромна поддръжка да не се гледа президентското слово точно на Нова година, кой знае.

Боба го разджурка сякаш в домашна конюнктура лидерката на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова. На фона на чиния фасул и останалите бъднивечерни блюда ни пожела удача и „ наздраве “ очевидно с греяна ракия, като преди този момент се пусна на видео по какъв начин меси питка. А още по-преди това омеси небрежно второмандатния Румен Радев като „ хвърли фасул “, че в случай че имала опция да върна времето обратно, нямало да издигне кандидатурата му за президент.

Може би въодушевена от партийната си кака Корнелия в месенето се включи и балотажната Ваня Григорова. В момента столичната общинска съветничка от групата на Българска социалистическа партия забърка някакви „ тайнства “ в тестото с обява вид „ вудумагия “ в обществените мрежи. „ Свалиха доверието си от мен! “ – написа в късна доба на Бъдни вечер Григорова. И сякаш разясни: „ След като предходната година забравих да сложа паричката, тази година няма аз да върша питката. Няма по какъв начин да обявявам брашнени ръце, сиреч завършек на политическото ми бъдеще... “. Не стана ясно кого тъкмо замеря един тип с брашно, само че тази й изява пристигна директно откакто Нинова разгласява по какъв начин меси празничната погача.

Премиерът Николай Денков в коледното си послание напряко мазета рибата като да е Никулден – по този начин де, скоро му беше именният ден. Той се писа по-голям оптимист „ и от папата “, като подчертава върху проучване на Евробарометър, съгласно което 60% от българите чакат по-добра нова година - оптимистите у нас били 3 пъти повече от песимистите. Ама пропусна данните от същото проучване, което сочи че мнението за към този момент отминаващата година е навръх противоположното – напълно песимистично.

Съпредседателят на Политическа партия Кирил Петков пък разгласява фотография със фамилията си под надпис „ Честита Бъдни вечер “ (на български) право от Канада като честитка за празника. Като нищо да си намерения човек, че незабавно след конституционните промени за двойното поданство е отпрашил натам да си възвръща канадското.

И по този начин нататък, всички се изредиха в жанр „ благополучие на трапеза “.

Е, единствено водачът на ГЕРБ скочи право на трапезата на следващата година. Рече „ Честита Коледа! “. А продължи с „ Нека 2024 година бъде постоянна и сигурна за България “. Така де, закопа ги всички останали многогодишният министър председател, като авансово си изкара новогодишното слово. Няма да върви след тях, я – дето му копаха гроба и му лиши много време до момента в който почне отново да ги натиква тях в него. А и що да не репетира занапред за общодържавно ЧНГ, че нали се приказва че към този момент не щял да е министър председател, а президент.

Това е! Честита към този момент Коледа, скоро и Нова година, пък ха нека идната да не е толкоз все изборно сополива. Ама де тоя (не)оптимистичен шанс!
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР