Заради влошените метеоролигични условия издирването на падналия край Шабла МиГ-29

...
Заради влошените метеоролигични условия издирването на падналия край Шабла МиГ-29
Коментари Харесай

Спират издирването на черната кутия на МиГ-29 заради лошото време

Заради влошените метеоролигични условия издирването на падналия край Шабла МиГ-29 е спряно. Това оповестиха от Министерството на защитата.

В щаба на Военноморските сили ще проучват ситуацията и ще решат с какви сили и средства ще продължат да търсят детайли от самолета и черната му кутия.

Изтребителят МиГ-29, пилотиран от майор Терзиев от състава на авиобаза Граф Игнатиево, изгуби радиовръзка и изчезна от радарите на 9 юни в 00:45 ч. при осъществяване на подготвителен полет за пукотевица по въздушна цел по време на ученията " Шабла 2021 ". Учението и полетите на военните летателни машини бяха прекъснати.

По време на издирвателната интервенция на Военновъздушни сили и Военноморски сили беше открит биологичен материал, който изследваха за ДНК на майор Терзиев. Няколко часа по-късно служебният министър на защитата Георги Панайотов разгласи водача за умрял.

Инцидентът предизвика голям брой отзиви, че има пропуски във Военновъздушни сили - да вземем за пример незадоволително летателни часове.

Защо се е стигнало до злополучното събитие - не е ясно още, само че досега няма данни изтребителят да е имал техническа щета.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР