Заради високата заболеваемост редица области въведоха онлайн обучение за предстоящата

...
Заради високата заболеваемост редица области въведоха онлайн обучение за предстоящата
Коментари Харесай

Голяма част от учениците у нас започват втория срок от вкъщи

Заради високата заболеваемост редица области вкараха онлайн образование за идната седмица. В съвсем всички области в страната решенията на щабовете са единомислещи гимназистите да се образоват от разстояние.

В областите Разград, Силистра, Търговище и Шумен всички деца ще се образоват присъствено. В Бургас единствено учениците от 1-ви до 4-ти клас се връщат в класните стаи. В област Пловдив присъствено ще учат децата от I – VI, VIII, IX, XI клас до момента в който електронно остават учениците в VII, X и XII клас

Режимът на образование – присъствено или от разстояние, се дефинира на локално ниво със заповед на Регионалната здравна ревизия. Министерството на образованието и науката издава заповеди за организация на занятията в електронна среда там, където присъственото образование е краткотрайно прекъснато от здравните управляващи.

Според националния проект за справяне с пандемията едни и същи възпитаници не могат да учат онлайн повече от една седмица без спиране.

Дали частичното образование от разстояние в множеството области в страната ще продължи и след 13 февруари т.г., ще се взема решение от РЗИ на локално ниво съгласно епидемиологичната обстановка и заетостта на интензивните болнични кревати.

Във Варна по-голямата част от учениците ще учат присъствено. В морската столица се залага на ротационния принцип.

" Първата седмица от 7 до 11 февруари в образование в електронна среда от разстояние ще бъдат випуските 9-и, 10-и и 11-и клас. В идната седмица ще бъдат учениците от 5-и и 6-и клас ", съобщи Ирена Радеа, шеф на РУО-Варна.

В Русе децата от 5-и до 12-и клас също стартират втория период на ротация.

В Благоевградска област продължава да е измежду районите с висока заболеваемост. Директори на учебни заведения не мислят, че новите рестрикции ще дадат резултат.

" Нашите класове са дребни и единични паралелки. Това не беше съобразено в многото заповеди, които бяха издадени от разнообразни способени органи и се получава на процедура, че учениците от 6 клас, които са единствено 14 на брой ще бъдат онлайн, а всички останали ще бъдат в учебно заведение. Това не разбирам с какво способства за понижаване на заболеваемостта ", съобщи Василка Величкова, шеф на 9 ОУ " Пейо Яворов " Благоевград.

В рамките на идната седмица ще се направи разбора на заболеваемостта измежду учениците и ще се взема решение по области дали и кои ограничения да останат в действие.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР