Заради своето съдържание на полифеноли ядките са препоръчвани от учените

...
Заради своето съдържание на полифеноли ядките са препоръчвани от учените
Коментари Харесай

Най-полезните ядки са орехите, а защо тази храна е най-добра за засищане и в какво количество? - slava.bg

Заради своето наличие на полифеноли ядките са препоръчвани от учените като най-хубавата храна за насищане. Особено, в случай че заради нерви, стрес, изтощение, внепазпно усетим нужда за ядене отвън нормалните часове за огромните ни 3 хранения. Или пък, в случай че ни се прияде нещо сладко или неще тестено, а сме наясно, че това по никакъв начин не е добре за нас. На това сме посветили нашия сегашен лайфхак.

Поради своите здравословни мазнини, които се съдържат в тях, ядките не ни вършат дебели. Калорични са, само че и енергийният им товар е потребен, не като на тортите да вземем за пример, въпреки да е съпотсавим като цифри.

Каква е целесъобразната доза?

1 шепа дневно!

Кои са най-хубавите за организма ни?

От известните най-препоръчвани от учените са орехите в техните разновидности, след това идват бадемите, а след тях се подреждат и останалите типове.

В какъв тип ядките са най-полезни?

Ако са осолени или подсладени – а у нас се прекалява и с двете, ядките по никакъв начин не са потребни. По опция е добре да се ядат и необработени термично, тъй като при подлагането на високи температури, доста от полезността им се губи. Така че целесъобразният тип е сурови, неосолени, незахаросани ядки.
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР