Заради страх от набези, нашумялата скулптура Викът на украинската майка

...
Заради страх от набези, нашумялата скулптура Викът на украинската майка
Коментари Харесай

Прибраха на сигурно скулптурата „Викът на украинската майка от Княжеската градина

Заради боязън от нападения, нашумялата статуя „ Викът на украинската майка " е прибрана от Княжеската градина. Тя бе сложена пред Паметника на Незнайния войник в четвъртък вечерта.

Проектът за тази статуя е отпреди войната , само че създателят е почерпил ентусиазъм от събитията в Украйна. „ Това е войната - когато си на война не мислиш по какъв начин си облечен, не правиш прически, тя за това е толкоз страшна ”, разяснява Неделчо Костадинов пред
 
 Викът на украинската майка Българска телеграфна агенция
Ето по какъв начин създателят разказва украинската майка. „ Тя вика от болежка, от тъга, тя вика от всичко, което става към нея - от бомбите, от мъртвото си дете и брачен партньор, от всичко това ”, споделя Неделчо Костадинов.

" Образът не се одобри еднопосочно, само че истината не е красива, споделя скулпторът. „ Ако беше нагласена дама никой нямаше да й обърне внимание. Казват, че украинките може да се обидят . Няма какво да се наскърбяват - това е истината, истината е грозна ”, счита той.

Статуята остана едвам няколко часа пред паметника .
 
 Викът на украинската майка Българска телеграфна агенция
„ Смея се на мненията. Буквално ми става смешно, тъй като от цялостен негодник, ме извисяват в небето. Аз си оставам реалист, знам какво върша и какво желая да направя. И го върша, щом съм ги разделил ”, споделя Неделчо Костадинов.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР