Заради снимките, на които Ценко Чоков се вижда в столичен

...
Заради снимките, на които Ценко Чоков се вижда в столичен
Коментари Харесай

Охранители на заместник-главния прокурор снимали Чоков в ресторанта, твърди той

Заради фотосите, на които Ценко Чоков се вижда в столичен ресторант, той се връща в ареста. С това най-леката мярка за неотклонение на някогашния кмет на Галиче от домакински арест се промени в задържане под стража. Чоков твърди, че охранители на заместник-главния прокурор Иван Гешев са го снимали в заведението, в което е бил.
Става ясно, че Чоков стартира да населява жилище, което има от 10 години в София, когато му е наложена мярката от домакински арест. Той изясни в изявление за bTV, че напуща жилището си, когато има позволение от съда. Чоков разясни, че излязъл за дело, само че минал да си вземе храна от ресторанта . Чоков уточни, че на път от лекаря му е паднала захарта и по тази причина се отбил в заведение - " да хапне нещо сладичко " .
Бившият кмет удостовери, че не употребявал алкохол, а " единствено минерална вода ". Ценко Чоков разяснява, че защита на заместник-главния прокурор Иван Гешев го е снимала от самото начало. Чоков не можа да каже дали е в съгласие решението на охранителите с Гешев да изпратят фотосите до медиите. Той обаче уточни, че това не е невероятно .
Обвиняемият разкри, че всяка вечер " кварталният " го ревизира като част от мярката му за домакински арест. Бившият кмет на село Галиче уточни, че има редица обострени болести и описа детайлности за здравословното си положение.
Ценко Чоков се обърна към прокуратурата с думите: " дано си ги ревизират ", във връзка заключенията на движимостите лица за здравословното му положение . Чоков уточни, че от негово име са заплашвали основния прокурор и са се " бъзикали " с Борисов . Бившият кмет смята, че " от най-голямо равнище " има напън против него.
Чоков описа за предишното си, в което в началото е бил арестуван по времето, в което министър председателят Бойко Борисов е бил основен секретар на Министерство на вътрешните работи. Впоследствие Чоков става кмет от ГЕРБ, а по-късно - от Движение за права и свободи.
От думите на Чоков се разбра, че той смята себе си за жертва на мощните на деня. С мен се занимават Национална агенция за приходите, КПКОНПИ, ГДБОБ - най-силните лостове в страната. Чоков недоумява какво желаят тези институции от него. " Избира се някой, който не е с тях, а щом не си с тях, си срещу тях ", съобщи в умозаключение някогашният кмет на село Галиче.

Междувременно от съдружие " За зелен Младост " реагираха на тематиката " Ценко Чоков ". Оттам смятат, че новината за публикуваните фотоси на Чоков в общественото пространство цели да отклони вниманието от тематиката с ареста на някогашната кметица на региона Десислава Иванчева и заместничката ѝ Биляна Петрова. Припомняме, че през вчерашния ден (19 декември) спецсъдът още веднъж пусна двете дами под домакински арест, а прокуратурата разгласи, че първо ще се запознае с претекстовете на Темида и тогава ще реши дали ще апелира. Иванчева и Петрова още са в ареста, тъй като стартирането може да стане след 3 дни, в случай че няма обжалване.
От сдружението желаят и оставките на прокурор Иван Гешев и ръководителя на Антикорупционния орган Пламен Георгиев поради " лъжите " по адрес на Иванчева и Петрова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР