Заради ситуацията около руския опозиционер Алексей Навални се провалиха две

...
Заради ситуацията около руския опозиционер Алексей Навални се провалиха две
Коментари Харесай

Ситуацията с Навални провали две посещения на Лавров в чужбина

Заради обстановката към съветския опозиционер Алексей Навални се провалиха две визити в чужбина на външния министър Сергей Лавров, написа " Комерсант ", представен от Българска телеграфна агенция.

Независими лаборатории в други страни потвърдиха заключението на Германия, където се лекува Навални, че пациентът е токсичен с съветско бойно отровно вещество, заяви Берлин. Москва акцентира, че още не е видяла доказателства за това, и отхвърля да е забъркана. Тези дни Лавров упрекна Запада, че употребява хипотетичното отравяне на рецензия на Кремъл като предлог, с цел да наложи нови наказания на Русия.

Първият посланик на Германия Хайко Маас отхвърли присъединяване в тържествата във връзка руско-германската Година на научно-образователните партньорства, след което Лавров също анулира визитата си в Берлин. Неясна остава ориста на идната " кръстосана " година под наслов " Икономика и стабилно развиване ".

Застрашен е и основният двустранен стопански план - газопроводът " Северен поток-2 ". Това не основава предпоставки за подсилване на стопанските връзки. А френските управляващи " в светлината на настоящата обстановка " отложиха за неопределен срок плануваните съвещания с Русия във формат " 2 + 2 " - с присъединяване на външните министри и министрите на защитата, показва " Комерсант ".

Ситуацията естествено е обвързвана с Навални, при все това Париж, Берлин и Москва избират да не го декларират напряко. Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков прикани през вчерашния ден " да не се вършат прибързани заключения, че (ситуацията с Навални) въздейства върху нашите връзки с цялостен ред европейски страни ", тъй като " няма никакви фактори... за отрицателно въздействие ". Париж и Берлин явно мислят иначе, заключава " Комерсант ".

Изострянето на връзките на Москва с Берлин и Париж слага под въпрос по-нататъшното битие на " нормандската четворка " - германско-френско-руско-украински формат, основан през 2014 година за разискване и утвърждение на тактика за споразумяване на спора в Донбас, отбелязва " Независимая газета ".

Въпросът за нова среща на " четворката " към момента " виси във въздуха ". Също и вероятностите пред украинския президент Володимир Зеленски и партията му " Слуга на народа ". Без прогрес по пътя към мир рейтингите на президента и на неговата политическа мощ в навечерието на локални избори просто ще спаднат до нулата, написа изданието.

Пазарът в Русия не реагира на апелите от Европа за наказания за нарушавания на човешките права във връзка случая с Навални, установи " Известия ", съгласно чиито специалисти " вложителите към този момент са привикнали да гледат умерено на сходни изказвания ".

Ако се появи нов санкционен механизъм, той в действителност няма да се отрази на съветската стопанска система. Също като " закона Магнитски " в Съединени американски щати той най-вероятно ще съдържа ограничавания против обособени персони и ще има темперамент на проява, предвижда изданието под заглавие " Презумпция за санкционност ".

Руският сенатор Константин Косачов декларирал пред " Известия ", че апелът на Европейски Съюз за налагане на наказания против Москва, преди да завърши следствието, обвързвано с Навални, нарушава системата от европейски полезности, измежду които е върховенството на закона. Европейската комисия пояснила за всекидневника, че рестрикциите към този момент се създават, преди да бъдат съгласувани сред членките на общността, а след това утвърдени от Съвета на Европейски Съюз.

Газопроводът " Северен поток-2 " разумно се озова в центъра на остра дискусия, само че смисъла на енергийната тематика в Европейски Съюз към този момент е друго, акцентира в коментар за руско-германските връзки " Росийская газета ".

От комерсиална позиция и що се отнася до сигурността на доставките, партньорството с Русия към момента е значително. Но в политически проект през днешния ден то по-скоро е задължение - експанзионистичните настройки към този момент са по-скромни, а търканията в Европейски Съюз поради Русия затрудняват за Берлин политиката по други посоки, се споделя в материала.

" Ако опростим картината, виждаме следното. Германия като основна страна в Европа към този момент не счита за приоритет разпространяването на европейския модел в източна посока. А Русия, дълго време разглеждала връзките с Европа като скъпи сами по себе си, стопира да ги възприема по този метод, започвайки да търси по-тесни връзки с Азия. Тъй че съответните условия, провокирали днешното изостряне, са мотив, а не причина за измененията ", прибавя московският официоз.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР