Заради съмнения, че разработват химически оръжия за Сирия, Франция налага

...
Заради съмнения, че разработват химически оръжия за Сирия, Франция налага
Коментари Харесай

Франция замрази авоари на фирми заради химическите атаки в Сирия

Заради подозрения, че създават химически оръжия за Сирия, Франция постанова нови финансови наказания на още трима души и девет компании. Те са основани в Сирия и Ливан. Мярката е ориентирана против мрежа, обвинена в подкрепяне на сирийския Център за научни проучвания и разработки - " основната сирийска лаборатория, отговаряща за създаването и неконвенционалното произвеждане на химически оръжия и балистични носители ", заяви Ройтерс като се базира на френските управляващи.

Санкционираните лица и компании са съдействали за " създаването и/или придобиването от центъра на материали, допринасящи за създаването на военни химически и балистични качества на тази страна ", се споделя в общо изказване на министър на финансите Брюно Льо Мер и външния министър Жан-Ив Льо Дриан.

Компаниите със замразени активи са " Ал Махрус груп " (Al Mahrous Group) от Дамаск, с филиали в Дубай и Египет, " Сигматек " (Sigmatec), също от Дамаск, " Текнолаб " (Technolab), основана в Ливан, и комерсиална компания от Гуанчжоу, Китай. Двама сирийски жители и лице, родено в Ливан през 1977 година, чиято народност не се прецизира също са глобени, заяви " Франс прес ". Сметките се замразяват за шест месеца от днешна дата.

Франция към този момент наложи сходни наказания при започване на тази година на 25 чиновници на компании - сирийски, френски, ливански и китайски, обвинени за съучастничество в създаване на химическо оръжие.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР