Заради рязкото увеличение на мартенските сметки за парно, които изненадаха

...
Заради рязкото увеличение на мартенските сметки за парно, които изненадаха
Коментари Харесай

Омбудсманът: Скандално е искането на топлофикациите за по-високи цени

Заради внезапното нарастване на мартенските сметки за парно, които изненадаха доста хора, омбудсманът Диана Ковачева настоя в писмо до ръководителя на КЕВР потребителите да заплатят сметките си, едвам откакто те бъдат изчислени вярно от „ Топлофикация “.
„ Трябва бързо да бъде направена инспекция, с цел да се види какви са действителните сметки на консуматори. Тези сметки са безусловно нереални “, сподели в предаването „ Тази заран “ по bTV Диана Ковачева. Тя е получила голям брой сигнали и недоволства от жители поради повишените сметки.
„ Заради намаляването на цената на природния газ всички чакахме по-ниски сметки. Март месец не беше толкоз леден, тъй че действително няма съответна справедлива причина. Сметките са планирани и не се базират на действителен доклад на уредите на хората “, разяснява омбудсманът. Тя съобщи, че е скандално настояването на топлофикационните сдружения за по-високи цени през идващия отоплителен сезон.
„ Няма пояснение за сходно искане “, безапелационна бе Ковачева. Омбудсманът прикани КЕВР да направи бързо инспекцията и да изясни на хората по какъв начин да постъпят.
По думите ѝ поради изключителната обстановка, не е ясно по кое време действително уредите на хората ще бъдат тествани. В този смисъл не е ясно и по кое време ще излязат изравнителните сметки за този сезон.
Темата продължава и в този материал.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР