Заради решение на Министерския съвет България ще подкрепи нови геномни

...
Заради решение на Министерския съвет България ще подкрепи нови геномни
Коментари Харесай

ИТН и Министерския съвет спорят има ли решение България да подкрепи нови геномни техники за храни и фуражи 

Заради решение на Министерския съвет България ще поддържа нови геномни техники за храни и фуражи. Това съобщи пред публицисти в коридорите на Народното събрание Тошко Йорданов от " ИТН ". 

Депутатът изясни, че държавното управление е провело неоповестено обществено съвещание, на което е решено България да поддържа отпадането на регламентите за ГМО артикули в Европейски Съюз на идната среща на Съвета на Евросъюза. По думите на Йорданов става въпрос за нови геномни техники за храни и фуражи, което, съгласно него, може да докара до загуба на пазари.

" Пробутвания на генномодифицирана храна! Това ще докара до освобождение на нови, неизпитани ГМО в природата, които, както знаете, няма по какъв начин да бъдат лимитирани на едно поле в природата, и прехвърлянето им на полетата, на които българските производители създават хранителни артикули. Това ще докара до това, че ще загубим пазари, които търсят чиста, биологична храна, защото никой в България към този момент няма да може да потвърди дали храната му не е нечиста с ГМО. Освен това в магазините ще се оферират без етикиране и без следене хранителни артикули, които имат ГМО. В момента те наложително се означават ", разяснява Тошко Йорданов. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР