Заради разпространението на новия вариант на коронавируса - Омикрон, редица

...
Заради разпространението на новия вариант на коронавируса - Омикрон, редица
Коментари Харесай

В Европа затягат COVID мерките заради Омикрон |

Заради разпространяването на новия вид на ковид - Омикрон, редица страни започнаха да вкарват по-строги ограничавания.

От 3 януари нови ограничения против разпространяването на болестта влизат в действие във Франция . Те ще важат 3 седмици. 

Маските остават наложителни, като ще се следи по-строго за спазването на предписанието. Нощните заведения остават затворени, кафенета и заведения за хранене могат да обслужват единствено клиенти на маса.

Ограничават се събиранията на огромни групи от хора. На закрито - най-много до 2000 души, навън - 5000, съобщи френският министър председател Жан Кастекс, написа Българска национална телевизия. Засега страната не е въвела вечерен час за Нова година. 

От следващата година нови ограничения вкарва и Гърция . Те ще влязат в действие от 3 до 16 януари.

Носенето на маска с висока отбрана в супермаркетите, заведенията и публичния превоз става наложително. Баровете ще работят до среднощ, като на маса ще бъдат настанявани до 6 души. 

От през вчерашния ден нови правила работят и в Германия , където частните събирания са лимитирани до 10 души, освен това в случай че те са имунизирани.

Отвъд Океана Съединени американски щати понижи на половина карантината на инфектираните с COVID-19 от 10 на 5 дни, ако заболяването е безсимптомно.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР