Заради промените в климата на хората все по-често ще им

...
Заради промените в климата на хората все по-често ще им
Коментари Харесай

МОТ: Промените в климата ще доведат до икономически загуби за около 2,4 трлн. долара

Заради измененията в климата на хората все по-често ще им се постанова да работят при изискванията на горещо време, а отрицателното въздействие на високите температури върху организма на индивида през 2030 година съгласно оценките може да докара до понижаване на продуктивността на труда, еквивалентно на загуба на 80 млн. работни места. Икономическите вреди от „ топлинния стерс “ ще са от порядъка на 2,4 трлн.долара. Това се споделя в новия отчет на Международната организация по труда (МОТ).

Прогнозата е основана на догатката, че световната температура към края на интервала ще се увеличи с 1,5 градуса по Целзий. От МОТ предизвестяват също по този начин, че тези данни са получени вследствие на най-занижени оценки, само че действителните числа може да са още по-високи. При изчисленията да вземем за пример се допуска, че селскостопанските служащи и строителите (двете групи са най-силно подложени на горещините) ще работят не изложени на слънцето, а на сянка.

Авторите на отчета се се стремили да съпоставят статистическите данни, свързани със здравето на индивида и данните за претовареност, с цел да предвиждат вероятните бъдещи загуби на национално, районно и световно равнище.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР