Заради проектите на община „Родопи” за изграждане на млечна кухня

...
Заради проектите на община „Родопи” за изграждане на млечна кухня
Коментари Харесай

Жителите на село Устина посрещнаха кмета на община „Родопи” с аплодисменти

Заради плановете на община „ Родопи” за създаване на млечна кухня и реновиране на постройката на здравната работа, които са планувани за новата бюджетна година, жителите на село Устина посрещнаха кмета Павел Михайлов с овации. Устина е следващото село в общината, в което, по самодейност на Михайлов, се организира среща с популацията. Пред хората кметът направи доклад за миналите две години и показа обектите, планувани за строителство и ремонт в актуалната година.

Заедно с кмета бяха още ръководителят на общински съвет „ Родопи” Георги Цанков, заместник-кметът Емилия Иванова, общинските съветници от село Устина. Домакин на събитието беше кметът на селото Нели Бундева.

„ Вие сте първият кмет, от толкоз години насам, който посещава Устина освен по време на избори. Благодарим за вашата интензивност и отговорност да дадете доклад пред хората и на място да чуете проблемите”, посрещнаха управлението на община „ Родопи” жителите на Устина.

Срещата стартира с представителна изява на младия гайдар Константин Бачков и националното осъществяване на Алиджан Алиев. Заради упоритата си работа и просветителни триумфи седем деца от село Устина получиха грамота и книги от кмета Павел Михайлов.

Отчетът на Михайлов стартира с два от най-големите инфраструктурни планове в село Устина – построяването основни канализационни колектори III и IV за над 1,6 милиона лв. и ремонт и саниране на детска градина „ Родина “.

„ Село Устина е на второ място от всички обитаеми места в общината по капиталовложения за миналите две години ръководство. Въпреки компликациите, в които се наложи да работим от началото на мандата, успяхме да усвоим близо 12 милиона лв. от държавния бюджет. Част от тези средства са вложени в село Устина. Надявам се, че се вижда какво се прави и съм сигурен, че тази година нашата работа ще се усети още по осезаемо от хората “, разяснява кметът Михайлов.

Председателят на общински съвет „ Родопи “ сподели, че триумфът в работата се дължи на синхрона сред общинските съветници и администрацията.

„ Нашата съществена задача е да вземем верните решения, с цел да осигурим добра капиталова среда за бизнеса и елементарният гражданин да се усеща добре на територията на нашите обитаеми места “, разяснява Цанков.

Най-големите обекти, в които счита да влага община „ Родопи “ през идната година са реновиране на здравния дом за близо 180 хиляди лв., главен ремонт на улиците „ Стадиона “ и „ Крайречна “ на обща стойност към 153 хиляди лв., на улица „ Лиляна Димитрова “, която ще бъде изпълнена с пътни линии и ремонт на покрива на кметството за 73 хиляди лв..

Продължава работата по създаване на канализация в селото, като общината е осигурила средства и за планиране на второстепенна канализационна мрежа.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР