Заради пътен инцидент: Унищожиха над 18 хил. кг месо в

...
Заради пътен инцидент: Унищожиха над 18 хил. кг месо в
Коментари Харесай

Заради пътен инцидент: Унищожиха над 18 хил. кг месо в Шумен


Заради пътен случай: Унищожиха над 18 хиляди кг месо в Шумен. БАБХ издаде 4 заповеди за прекъсване на цялата активност на разнообразни обекти по Нова година.
Заради пътен случай на транспортно средство,
18 865 кг свинско месо с генезис Белгия е ориентирано за заличаване към екарисаж в гр. Шумен. Това остановява единствено една от формалните инспекции на Българската организация по сигурност на храните (БАБХ) по време на формалните празници Коледа и Нова година.
Агенцията е извършила 1658 изключителни инспекции,
отвън настоящия надзор, на обекти за търговия на едро и дребно с храни, предприятия за произвеждане,
заведения за публично хранене, пазари и тържища.
Празничните инспекции обгръща интервала от 21.12.2022 година до 02.01.2023 г. включително, като част от тях са осъществени взаимно с представители на районните подразделения на Министерство на вътрешните работи и Икономическа полиция към ОД на Министерство на вътрешните работи.
Заради открити несъответствия са
възбранени и ориентирани за унищожаване 122 кг храни от скотски и неживотински генезис с изминал период на валидност, без съпътстващи документи, нерегламентирана търговия с храни в обект без регистрация.
Издадени са 15 акта за определяне
на административно нарушаване по отношение на неспазване условията за етикетиране на храни от скотски генезис и без съпътстващи документи,
нерегламентирана търговия с храни
в обект без регистрация, храни с неживотински генезис с изтекъл период на валидност, неправилно предпазване на храни, неприятна хигиена на обекта и други.
Връчени са 41 наставления по отношение на
несъответствия по сграден фонд и софтуерно съоръжение, ненапълно водене на записите по системата за ръководство сигурността на храните, несъответствия в етикетирането
на храните и погрешно предпазване на храни.
Издадени са 4 заповеди за прекъсване на цялата активност на обекти.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР