Заради обилния дъжд очакваното количество валежи в София е около

...
Заради обилния дъжд очакваното количество валежи в София е около
Коментари Харесай

Около 30 литра на кв. м валежи се очакват в София, нивата на реките са в норма

Заради изобилния дъжд предстоящото количество превалявания в София е към 30 литра на кв. м, оповестяват от Столичната община.

Нивата в речните корита, които се следят, са в норма.

Най-много дъжд е паднал в "Люлин ", в Банкя и "Витоша ", съгласно справката на общината към 7.30 часа. Във всички региони има дежурни, които наблюдават ситуацията.

Екипите на дирекцията "Аварийна помощ и предварителна защита " не престават работа, като обработват получени сигнали за завирявания, за паднали клони. Те работят дружно с екипи на столичната "Пожарна сигурност и отбрана на популацията ", които са се отзовали на 10 сигнала за завирявания в разнообразни елементи на София, както и за паднали клони и дървета в селата Требич, Житен и други

В момента градският превоз се движи по всичките направления. Възстановено е придвижването по автобусните линии 45 и 77 по бул. "Вардар ". Почистващите компании имат за задача да наблюдават положението на дъждоприемните шахти, Столичният инспекторат управлява почистването на града, се показва в информацията.

По данни на ЧЕЗ "Електроразпределение-София " без ток е част от с. Клисура, регион Банкя - заради местна повреда. Екип на сдружението е на място и работи за възобновяване на електрозахранването. Аварийните екипи на "Софийска вода " са работили по шест сигнала.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР