Заради новия вариант Омикрон трябва да се постави трета доза

...
Заради новия вариант Омикрон трябва да се постави трета доза
Коментари Харесай

Кантарджиев: Заради Омикрон трябва да се постави бустерна доза от ваксината

" Заради новия вид Омикрон би трябвало да се сложи трета доза от РНК ваксина, тъй като тя в действителност защищава. При първи две дози от AstraZeneca отбраната е единствено 20%. Ако обаче се сложи бустерна доза при две предходни от Pfizer, се изравнява отбраната против Омикрон с тази против Делта разновидността - 85% е несъмнено, че няма да се разболееш или в случай че се случи, ще бъде по-леко ". Това обясдни проф. Тодор Кантарджиев, съветник по имунизиране на Столичната община, пред Нова телевизия.

Той акцентира, че Омикрон е по-заразен, само че протича по-леко. Ваксините са малко по-слаби против него, а към този момент преболедувалите COVID-19 могат да се заразят още веднъж. Професорът предвижда, че равнището на смъртност може да се повиши поради неоказана здравна помощ.

Според него новите случаи на ковид у нас понижават много постепенно, тъй като 10 заболели заразяват 9 души. " Не можем да чакаме стръмен спад на случаите. Много са хората в интензивни отделения и умрелите ", сподели още експертът.

Той добави, че 45% от популацията на София е имунизирано. " Не би трябвало да изпускаме наложителната имунизация на децата, както и не трябва да позволяваме епидемии от други инфекции ", прикани професорът и прикани хората да се имунизират и за грип.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР