Заради кризата в Афганистан милиони деца гладуват, а приближаващата зима

...
Заради кризата в Афганистан милиони деца гладуват, а приближаващата зима
Коментари Харесай

Десет милиона деца в Афганистан се нуждаят от хуманитарна помощ

Заради рецесията в Афганистан милиони деца гладуват, а приближаващата зима може да се трансформира в смъртна опасност за огромен брой от тях, предизвестява Детският фонд на Организация на обединените нации УНИЦЕФ.

Според оповестен през днешния ден отчет, до края на годината към 3,2 млн. афганистански деца до 5-годишна възраст ще страдат от остро недохранване, а към един милион от тях може да умрат. Като цяло, към 10 милиона афганистански деца се нуждаят от филантропична помощ, се споделя в известието.
 Талибаните и Съединени американски щати договориха доставки на филантропична помощ за Афганистан Талибаните и Съединени американски щати договориха доставки на филантропична помощ за Афганистан
Представители на държавното управление, образувано от придвижването " Талибани " са се договорили с американската делегация по време на договарянията...

Особено тежка е обстановката в селските региони на Афганистан. Там доста от медицинските служби не работят, а ситуацията се усложнява в допълнение от сушата, насилието, пандемията от ковид, огнищата на дребна шарка и други болести.

„ Тежкото състояние на децата в доста региони ще се задълбочи по време на приближаващата зима, в случай че системата на опазване на здравето не бъде нормализирана бързо, а нуждаещите се деца не получат незабавно най-необходимото “, предизвести ръководителят на немския филиал на УНИЦЕФ Кристиан Шнайдер пред Дойче веле. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР