Заради изкуствения интелект ще изчезнат много професии, но и ще

...
Заради изкуствения интелект ще изчезнат много професии, но и ще
Коментари Харесай

Професии на бъдещето, които ще се търсят още през 2018

Заради изкуствения разсъдък ще изчезнат доста специалности, само че и ще се появят нови, някои от тях още през тази година.

Според отчет на Dell и „ Института за бъдещето “ – калифорнийски тинк-танк 85% от специалностите, които през 2030 година сега не съществуват. Но съгласно друго проучване изкуственият разсъдък ще сътвори милиони нови работни места за нови специалности, свързани с развиването на новите технологии.

През 2018 година лека бавно ще се наложат нови 5 специалности. Ето кои са те съгласно френския „ Фигаро “.

Техник по възобновима сила . Промените в енергетиката са предизвикването на утрешния ден. За да се развиват и да се постановат възобновимите източници на сила, е належащо да има нови механически експерти и то в огромно количество на пазара на труда – експерти по фотоволтаици или вятърна сила. Търсенето им ще преживее взрив през идващото десетилетие.

Коуч на роботи.  Неизбежно, роботите ще заемат огромна част от работните места в бъдеще. Затова ще би трябвало хората да си сътрудничат с тях и да ги менажират. Ето за какво фирмите ще имат потребност от специфични инженери, които основават и ръководят изкуствения разсъдък. Роботите могат да вземат решение сполучливо комплицирани проблеми за рекордно малко време, само че не са самостоятелни. „ Фигаро “ напомня обява отпреди няколко седмици, че Гугъл е наела 10 000 души, с цел да създадат огромна инспекция на данните в Youtube. Един логаритъм би могъл да изтегли 98% от докладваните клипове – т.е. да свърши работата на 180 000 души в продължение на 40 седмици, само че остават 2%, за които би трябвало човешка интервенция.

Инженер на изкуствен интелект. Това е профилът на разработчика на утрешния ден, за който има търсене и дефицит. Специалистът по изкуствен интелект към този момент „ коства злато “ на пазара на труда и фирмите си ги крадат. Естествено заплатите са внушителни – към 300 000 $ годишна заплата в Съединени американски щати, а най-хубавите могат да получат и 7-цифрени суми. DeepMind, Гугъл, Airbnb, JPMorgan и Intel оповестиха през декември предходната година, че търсят гении.

Видео мейкъри на видео игри. Професия, която се появява в новия пазар на стрийминг, обвързван с видео игрите онлайн – запалените желаят да гледат по-добри от тях играчи по какъв начин играят в действително време. В Twitch да вземем за пример над 15 млн. консуматори гледат играта на огромните майстори. Близо 25 000 играчи са създали от това своя специалност.

Болногледачи. Ако хирургията и други действия от тази сфера на медицината ще бъдат повлияни от изкуствения разсъдък, медицинските грижи изискват непосредственост и опит, каквито имат единствено хората. Според бюрото за трудова статистика в Съединени американски щати, застаряването на популацията ще провокира основаването на стотици хиляди работни места - сред 426 000 и 754 000, през идващите десетина години.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР