Заради изграждането на участъка между Ребърково и Лютидол от модернизирането

...
Заради изграждането на участъка между Ребърково и Лютидол от модернизирането
Коментари Харесай

Пренасочват през Искърското дефиле трафика по пътя Мездра - Ботевград

Заради построяването на сектора сред Ребърково и Лютидол от модернизирането на пътя Мездра - Ботевград трафикът ще минава по второкласния път II-81 - през прохода „ Петрохан ", и път II-16 - през Искърското дефиле. Изпълнителите на обекта и възложителят - Агенция „ Пътна инфраструктура ", се извиняват на водачите за породеното стеснение при пътуването по обходен маршрут, само че прекъсването на придвижването е належащо, с цел да се обезпечи както сигурността на директния трафик, по този начин и да се освободи строителна площадка за новото трасе, което ще е двойно по-широко от актуалното. Досега всички строителни действия се правиха настрана от актуалното пътно платно и не попречиха пътуването. Сега осъществяването на правата навлиза в идващ стадий, което и постанова прекъсване на придвижването. АПИ разчита извънредно доста на браншовите организации на превозвачите и прави оценка ролята им за превъзмогване на компликациите и неудобствата, които се основават в работата им при промени в организацията на придвижване заради строителството на значим за Северозападна България инфраструктурен план.
По време на строителните работи придвижването на всички типове транспортни средства в сектора от Ребърково до Лютидол на път Е-79 се лимитира като пътуващите леки коли и транспортните средства до 12 тона към София и Видин ще минават през прохода „ Петрохан " - път II-81, и през Искърското дефиле - път II-16.



Допълнителен обходен маршрут за МПС до 4,5 тона е третокласният път III-161 Ребърково - Лютидол и общинската пътна мрежа в село Лютидол.
За по-голяма сигурност трафикът на камионите над 12 тона ще бъде разграничен в посоките на придвижване.
Пътуващите от Видин към София МПС над 12 тона ще се отклоняват при Монтана по път II-81 - прохода „ Петрохан ". Превозните средства над 12 тона, които се включват в придвижването по път I-1 след област Монтана ще минават по път II-16.
Пътуващите от София към Видин МПС над 12 тона ще минават по път II-16 през Искърското дефиле.
Предвижда се краткотрайната организация на придвижване да бъде доникъде на ноември 2020 година
Агенция „ Пътна инфраструктура " моли водачите да карат деликатно, със съобразена скорост, да съблюдават пътната сигнализация и да не подхващат рискови изпреварния, с които застрашат сигурността и живота на всички пътуващи.

Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР