Заради интензивния трафик в летния туристически сезон Главна дирекция Гранична

...
Заради интензивния трафик в летния туристически сезон Главна дирекция Гранична
Коментари Харесай

Гранична полиция с важна информация за пътуващите в чужбина деца

Заради интензивния трафик в летния туристически сезон Главна дирекция „ Гранична полиция “ подхваща редица ограничения за ускореното прекосяване на жителите през граничните контролно-пропускателни пунктове на страната.
Прочетете още
През лятото доста се усилва и броят на напускащите страната деца, които подлежат на спомагателни инспекции за попречване на противозаконни дейности по отношение на тях.

В тази връзка Министерство на вътрешните работи съобщи, че граничните служители на реда управляват плануваното в националното законодателство условие за показване на нотариално заверено единодушие за овакантяване на страната на малолетни български жители, пътуващи непридружени от родител/родители.

Липсата на нотариално заверена декларация от отсъстващия родител е съображение да се откаже излизането от Република България на ненавършилия пълноправие български жител.

На Граничен контролно-пропусквателен пункт на излаз се показват нотариално заверена декларацията и нормално копие от нея, което остава на граничния пункт. Често установяваната липса на копие удължава ненужно времето за престой на пункта и води до струпване на чакащи коли. Придружителите на децата би трябвало да знаят, че на Граничен контролно-пропусквателен пункт няма опция да се изготвят копия на декларациите, заради което те би трябвало авансово да се снабдят с тях.

С цел ускорение осъществяването на граничните инспекции и понижаване времето за изчакване на Граничен контролно-пропусквателен пункт, молят жителите да се осведомят за условията за пътешестване на ненавършили пълноправие деца и да приготвят авансово нужните документи за гранична инспекция, допълниха още.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР