Заради фирма с руски капитал, участвала в търг на Министерството

...
Заради фирма с руски капитал, участвала в търг на Министерството
Коментари Харесай

Скопие обмисля промяна на закона за обществените поръчки заради фирма с руски капитал

Заради компания с съветски капитал, взела участие в търг на Министерството на защитата в Северна Македония, се разисква смяна Закона за публичните поръчки, оповестяват медиите в Северна Македония.
Прочетете още
Според информация от Министерството на защитата става дума за компания, която е записана в страна - членка на Европейски Съюз, и една от трите, явили се на търг за криптозащита на осведомителната система на министерството, оповестява " ТВ Телма ".

Министърът на защитата на Северна Македония Славянка Петровска сподели пред  " Свободна Европа ", че разследващите служби в страната са разкрили, че става въпрос за компания с съветски капитал, още преди процедурата по публичната поръчка да е стигнала до стадия за инспекция за сигурност на участниците в търга.

" Беше показателно, тъй като в първия стадий (от търга) офертата на тази компания беше съвсем същата както на другите две компании (подали документи), само че с цел да бъде определена, във втория стадий цената беше понижена с близо 50 % ", споделя Петровска.

На брифинг през днешния ден министърът на защитата са Северна Македония споделя, че " критерият за такива чувствителни търгове не би трябвало да бъде единствено най-ниската цена ". " Правим разбор, евентуално законът ще би трябвало да бъде изменен, тъй като даже когато набираме храна за армията, не можем да си позволим най-ниската цена, тъй като би трябвало да се грижим за качеството ", споделя министъра на защитата на Северна Македония.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР