Заради епидемията от коронавирус Италия е разделена на три зони,

...
Заради епидемията от коронавирус Италия е разделена на три зони,
Коментари Харесай

Коронавирусът раздели Италия на три зони

Заради епидемията от ковид Италия е разграничена на три зони, или най-малко до 8 март. Така взеха решение ограничения на италианското държавно управление за преодоляване на епидемията. В най-опасната алена зона влизат общините в Ломбардия Бертонико, Казалпустерленго, Кастелджерундо, Кастильоне д’Ада, Кодоньо, Фомбио, Малео, Сан Фиорано, Сомаля, Теранова дей Пасерини, както и Во в област Венето. В жълтата зона са областите Емилия-Романя, Ломбардия, Венето, провинциите Пезаро и Урбино, Савона. И за останалата част от Италия обаче са планувани защитни ограничения.
За алената зона са неразрешени отдалечаването на присъстващите хора от нея, влизането на хора, стопират се всевъзможни митинги и начинания, затворени са учебните заведения, музеите, културните институти, публичните служби, комерсиалните предприятия, стопират се пътуванията, транспортните услуги.
В жълтата зона се стопира провеждането на събития и спортни мероприятия и мачове. Със специфична заповед може да се организират мачове при затворени порти. Спира се и провеждането на събития с културен, набожен и спортен темперамент. Отварянето на храмовете може да става единствено с използването на специфични ограничения, за да не се струпват на едно място доста хора. Училищата са затворени. Музеите са отворени единствено в случай, че обезпечават сдържан приток на хора. Баровете и заведенията за хранене могат да бъдат отворени, единствено в случай че обслужват клиенти на маса, и то в случай че личният състав обслужва на 1 метър разстояние. Ограничава се и визитата в лечебни заведения при пациенти. Спират се отпуските за медицинския личен състав. В Бергамо, Лоди, Пиаченца и Кремона се затварят комерсиалните центрове през уикенда. В Ломбардия и Пиаченца са затворени спортните и термалните центрове. Съдебните офиси имат лимитирано работно време.
В цяла Италия – в учебните заведения и публичните офиси би трябвало да има дезинфектанти за ръцете. Всеки, който се връща от Китай или от алената зона на Италия, би трябвало да осведоми локалната Здравна каса. Всички училищен екскурзии се стопират до 15 март.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР