Заради авария при строежа на метрото се е напукала витрина

...
Заради авария при строежа на метрото се е напукала витрина
Коментари Харесай

Авария при строежа на метрото, евакуират хора

Заради повреда при градежа на метрото се е напукала витрина в подлеза на бул. " България " в София. От Министерство на вътрешните работи оповестиха, че превантивно хората са изведени от региона. Районът при кръстовището на булевардите " България " и " Иван Гешов " е отцепен от полиция, заяви Нова телевизия.

Изпратени са и екипи на Групово дело " Пожарна сигурност и отбрана на популацията ", аварийно-спасителни екипи и на Центъра за градска подвижност.

Шефът на " Метрополитен " Стоян Братоев уточни, че тунелопробивната машина е закачила водопроводни канали, които минават под подлеза, съобщи Дарик. Той увери, че няма заплаха за хората и работата в тунела продължава.

" Тунелната машина върви по посока " Георги Софийски ", където е другата станция, минава под подлеза и тъй като под подлеза има колектор и канали и е малко покритието, машината, с цел да може да върви без да има слягане, инжектира разтвор в почват, с цел да се запълни празнината сред машината и почвата. Тъй като е с огромно налягане е избило малко от този разтвор в тоя канал, в шахтите. Почистено е и машината продължава да работи ", изясни Братоев.

Той увери, че няма нищо тревожно, само че част от подлеза ще остане затворена за жители.
тагове повреда градеж метро хора евакуация
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР