Запушване на кръвоносен съд от околоплодни води вероятно е причинило

...
Запушване на кръвоносен съд от околоплодни води вероятно е причинило
Коментари Харесай

След смъртта на родилка и бебето ѝ: Каква е причината?  


Запушване на кръвоносен съд от околоплодни води евентуално е предизвикало ДИК синдром при във Велинград. Това допуска шефът на локалната болница доктор Данчо Гурдев. Съмненията на околните обаче се задълбочават.

Според роднините бременността протичала обикновено, а дамата е посещавала прегледите.

“Д-р Желев сподели, че всичко е обикновено. Явяваше се на всяка консултация. 4:30 часа я одобриха вътре. До 9:00 часа те какво направиха “, попита майката на родилката Мария Патина.

Адвокатът на фамилията Йорданка Антонова се съмнява, че до затруднението се е стигнало след системи с медикаменти, които ускоряват контракциите.

“След като не е било следено, както настояват нейните близки, се е стигнало до такава степен, че от мощните контракции се прави абсорбция на околоплодна течност, а оттова се получава емболия и потрес ”, счита Антонова.

“Трябва да е в големи дози, с цел да се стигне до такова нещо. Стандартно е слагането на окситоцин - всеки АГ експерт може да каже, че до момента в който се следи обикновено раждане, се слага банка. Тук са доставени такива дребни количества. Всеки един мощен напор при обикновено раждане може да докара до отлепяне на плацентата ”, сподели шефът на болничното заведение във Велинград доктор Данчо Гурдев.

Предположенията на екипа са, че до ДИК синдром се стигнало поради по този начин наречената " Амниотична емболия " - положение, сходно на тромбоза.

“При нея околоплодна течност минава в кръвообращението на майката и може да запуши основен съд в сърцето, в мозъка, в белия дроб ”, сподели доктор Гурдев.

Причината за гибелта на дамата и бебето ѝ ще станат ясни след аутопсията.

Под управлението на Окръжната прокуратура в Пазарджик текат разпити на очевидци. Назначени са две съдебно-медицински експертизи. Изискана е и цялата документи.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР