Запознайте се с ползите за здравето от консумацията на хинап

...
Запознайте се с ползите за здравето от консумацията на хинап
Коментари Харесай

Хинап – полезната китайска червена фурма

Запознайте се с изгодите за здравето от потреблението на хинап или алената китайска фурма. Дървото хинап има хилядолетна история и се счита, че негова татковина е Китай. То пораства и в естествени диви, както и в култивирани овощни градини в Корея, Япония и доста райони от Близкия изток. Сушеният хинап има сходен усет и хранителен профил като този на фурмите. Консумацията му дава сила, написа az-jenata.bg.

Китайската алена фурма може да варира като размер – от размера на череша до тази на слива, всичко зависи от сорта. Плодовете имат костилки. Хинапът съдържа магнезий, витамини от групата В. Консумацията им е потребна за здравето на кожата, косата, мускулите. Фурмите могат да се намерят в редица биомагазини.

Защо да ги добавите към менюто си?

Детоксикация на кръвта

Плодовете хинап съдържат огромни количества сапонини и алкалоиди, за които се счита, че пречистват кръвта и отстраняват нездравословните отрови от системите на тялото. Този антиоксидантен резултат оказва помощ за попречване на огромен брой възпаления и болести, като се облекчава и стресът върху имунната и лимфната системи.

За по-силни кости и стави

Още една изгода от потреблението на плодове хинап е, че те ни обезпечават значими минерали за костното здраве, измежду които калций, фосфор и желязо. С напредването на възрастта се усилва рискът от пострадвания, остеопороза, ставни проблеми. Ето за какво е хубаво да включим и тези суперплодове в менюто си.

За положително храносмилане

Плодовете хинап усъвършенстват храносмилателните процеси в тялото. Това се дължи най-много на наличието на фибри в тях, само че и на други хранителни субстанции, които усъвършенстват усвояването на питателните детайли и предизвикват перисталтиката на червата. Ако страдате от запек, отичане на корема и ненужно формиране на газове, пробвайте да добавите към менюто си плодове китайски фурми.

За мощна имунна система

Хинапът е един от положителните източници на антиоксиданти, като витамин С, витамин А и голям брой органични съединения и киселини. Антиоксидантите оказват помощ за обезвреждане на свободните радикали, виновни за хронични болести. Витамин С е значим за синтеза на бели кръвни кафези, осигуряващи отбрана на организма.

Хапвайте при бодърствуване и стрес

Плодовете съдържат органични съединения, които работят успокояващо на мозъка и тялото. Смята се, че потреблението им способства за салдото на хормоните, изключително когато сме изложени на стрес и напрежение. Хинапът понижава вредите, които стресът нанася върху организма.

Подходящи за диета

Китайските фурми са подобаващи за намаляване, защото имат малко калории, само че високо наличие на протеини и фибри. Може да ги добавяте към смутита, овесена каша или да ги хапвате по този начин.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР