Заповядайте, господин министър и господа депутати - да ви покажа

...
Заповядайте, господин министър и господа депутати - да ви покажа
Коментари Харесай

Кметът на Малко Търново Илиян Янчев хвърли ръкавицата към регионалния министър, призова го да дойде в Странджа

Заповядайте, господин министър и господа депутати - да ви покажа по какъв начин живеем ние, по какъв начин пътуваме до морето, по какъв начин идват туристите при нас, и други такива екстри като част от една " фаворизирана " област, написа Илиян Янчев във фейсбук

Кметът на Малко Търново хвърли ръкавицата към районния министър и го прикани да пристигна в Бургаска област, с цел да се увери с очите си дали районът е " привилегирован " , както самият Цеков твърди.

Поводът да се обърне към него са думите на строителния министър от съвещанието на комисията по районна политика в 49-ото Народно събрание, на което Цеков разгласи, че Бургаска област била фаворизирана от служебното държавно управление, тъй като " някой наложил субективно мнение ", сподели той, очевидно визирайки президентът Румен Радев. 

Действително в последната година част от плановете на Бургас бяха задвижени, само че по тях се работеше от години и единственото, което направи служебното държавно управление е да откликне на апелите на регионалния шеф проф. Мария Нейкова и кметовете, които упорстваха за ремонт на някои от пътищата, намиращи се в окаяно положение. И бяха чути!  Пример в това отношение е правата Росен-Веселие-Ясна поляна, който в действителност е призрачен.

Думите на министър Цеков са притеснителни, тъй като оставят чувството, че регионът още веднъж ще бъде пренебрегнат , а проблемите на Бургаска област са доста съществени.

Заради това кметът на Малко Търново Илиян Янчев, който в никакъв случай не е пестял рецензиите си към държавно управление, без значение от това коя политическа мощ ръководи, прикани министър Цеков да напусне кабинета си в София и да пристигна в Бургаска област.

Ето какво написа във фейсбук профила си Илиян Янчев:

Лично и обществено насочвам покана към министър Андрей Цеков на място да откри с какво по-точно нашия регион е " с едно рамо пред всички останали "!

Години наред ремонта на пътя, свързващ Царево и Малко Търново, се отсрочва по безчет неаргументирани аргументи, идващи къде с нови ръководещи, къде с нови спешни обстановки, и какво ли още не!

Хората, които живеят в нашата община, нямат религия във властта на никое равнище - мачкани, тъпчени, ограничавани, от граничната зона, от безработицата на дребното обитаемо място и още доста - и всичко това на територията на Природен парк Странджа - най-красивия и най-съхранения!

Заповядайте, господин министър и господа депутати - да ви покажа по какъв начин живеем ние, по какъв начин пътуваме до морето, по какъв начин идват туристите при нас, и други такива екстри като част от една " фаворизирана " област!

Нямам какво друго да кажа, като се изключи че се надявам на Вашата справедлива преценка!
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР