“Запорожстал е собственост на компанията “Метинвест и е един от

...
“Запорожстал е собственост на компанията “Метинвест и е един от
Коментари Харесай

Стоманодобивът в Украйна търпи тежки загуби от войната

“Запорожстал ” е благосъстоятелност на компанията “Метинвест ” и е един от най-големите металургични фабрики в Украйна. Всяка година произвежда милиони тонове стомана, която се употребява в производството на различни стоки. За разлика от други предприятия в Украйна, " Запорожстал " не е потърпевш от артилерийски огън или ракетни удари. Но сходно на доста други, работата му е възпрепятствана от спирания на електрозахранването вследствие на съветски ракетни офанзиви, вреди по инфраструктурата и блокирани черноморски пристанища.

 
Срокът за доставка се е нараснал - преди бяхме в положение да произведем и доставим поръчките в границите на месец или най-много два по море. Сега обаче срокът се е нараснал с още месец и половина. Не всеки клиент е подготвен да поеме този риск. Затова бяхме принудени да понижим регионите, за които доставяме продукция. 
Роман Слободянюк, шеф на завод  " Запорожстал "

Около 20 хиляди металурзи напущат след началото на войната. Сред тях е и Максим, който до април предходната година е бил в цех “Азовстал ” в опустошения Мариупол.

 
Когато затворя очите си виждам Мариупол. Толкова беше безоблачен, а атмосферата беше невероятна. Имахме сполучлив работен развой. Планирахме реорганизация въз основата и чакахме една стопански сполучлива година.
Максим Нотченко, бивш служащ в " Азовстал "

През 2022 година икономическото произвеждане на Украйна се е свило с към една трета, а Министерството на стопанската система предвижда растеж от едвам 1% през тази година. Правителството разчита на дарения от съдружници като Европейския съюз и Съединени американски щати, с цел да изплаща заплатите и пенсиите на жителите и да не се усилва инфлацията в страната. 

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР