Запорожката атомна електроцентрала е напълно изключена след руски обстрел. Това

...
Запорожката атомна електроцентрала е напълно изключена след руски обстрел. Това
Коментари Харесай

АЕЦ „Запорожие” е извън строя след руски обстрел

Запорожката атомна електроцентрала е изцяло изключена след съветски обстрел. Това заяви тази заран NAEC Energoatom, украинският нуклеарен оператор, съобщи Ukrinform.

На 2 ноември вследствие на обстрел са развалени последните два високоволтови електропровода на АЕЦ „ Запорожие ”, свързващи я с украинската енергийна система. В 23:04 часа в сряда централата мина в режим на цялостно затъмнение. Всичките 20 дизелови генератора бяха задействани, се споделя в известието.

Взети са незабавни ограничения за усъвършенстване на схемата за електрозахранване за личните потребности на АЕЦ, като остават в употреба девет дизелгенератора. Енергоблокове 5 и 6 са преведени в студено положение.

Има задоволително гориво за зареждане на дизелови генератори, нужни в режим на цялостно затъмнение за 15 дни. Обратното преброяване стартира, подчертаха от NAEC Energoatom.

„ Поради окупацията на централата и намесата на съветски чиновници в нейната работа, опциите на украинската страна за поддържане на безвредна работа в АЕЦ са доста лимитирани “, отбелязва в известието си енергийният оператор. Ядрените експерти още веднъж приканиха интернационалната общественост за незабавни ограничения за най-бърза демилитаризация на АЕЦ, извеждане от централата и Енерходар на всички съветски сили и връщане на Запорожката АЕЦ под цялостен надзор на Украйна в името на сигурността на целия свят.

Междувременно NEC Ukrenergo разгласи, че вкарва ограничавания на електроснабдяването в Днепропетровска, Запорожка и Кировоградска области. Ограниченията ще обиден всички категории консуматори, „ с цел да се поддържа стабилността на електроенергийната система “, се споделя в известието.

Ukrenergo предизвести, че са нужни краткотрайни следени ограничавания, с цел да се понижи натоварването на мрежата, да се поддържа устойчивото балансиране на енергийната система и да се избегнат повторни повреди, откакто енергийните мрежи бяха развалени от съветски ракети и офанзиви с дронове.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР