Запорожка област стана обект на вълна от руски атаки през

...
Запорожка област стана обект на вълна от руски атаки през
Коментари Харесай

Украйна съобщи за вълна от руски атаки в Запорожка област

Запорожка област стана обект на вълна от съветски офанзиви през последното денонощие, заяви тази заран генералният щаб на украинските въоръжени сили, представен от ДПА.

Регистрирани са минимум шест офанзиви с ракети С-300, 33 въздушни удара и 45 ракети , изстреляни от реактивни системи за залпов огън, се споделя в изказване на украинския общоприет щаб.

" В резултат на съветските терористични набези са ранени цивилни и са нанесени вреди на жилищни здания, търговски обекти, административни здания и транспортни средства частна благосъстоятелност ", осведомят украинските сили.

ДПА отбелязва, че тази информация не може да бъде доказана по самостоятелен път.

Украинският общоприет щаб съобщи още, че съветските сили се пробват да спрат настъплението на украинските сили и да си върнат изгубени позиции, като минимум 30 обитаеми места са били подложени на артилерийски обстрел.

В региона се намира Запорожката АЕЦ, върху която съветските сили откриха надзор още в ранния стадий от нахлуването си в Украйна, отбелязва ДПА.

Има известия и за военна офанзива тази заран против Одеса. В града са чути няколко детонации, съобщи украинската новинарска организация Укринформ.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР