Запорожка област ще поеме курс към присъединяване към Русия. Това

...
Запорожка област ще поеме курс към присъединяване към Русия. Това
Коментари Харесай

Властите на Запорожка област обявиха плановете си да станат част от Русия

Запорожка област ще поеме курс към присъединение към Русия. Това сподели пред РИА Новости Владимир Рогов, член на Главния съвет на военно-гражданската администрация (ГВА) на района.

Според него районът има единствено едно бъдеще – той „ би трябвало да стане пълновръстен индивид на Руската федерация “ . Служителят добави, че ще са нужни „ няколко месеца “, с цел да се приспособява изцяло популацията, защото локалните са „ безусловно руснаци по нрав “.

" Не ни трябват сиви зони, не ни би трябвало Запорожката национална република. Искаме да бъдем част от Русия, както постоянно сме били от стотици години ", написа в обществените мрежи Владимир Рогов, представен от РИА Новости и Лента.ру.

След Херсон

На 7 май заместник-председателят на Херсонската регионална държавна администрация Кирил Стремусов разгласи желанието на района да стане част от Русия в бъдеще. Според него „ никой нищо няма да насилва “, само че „ изконно съветските земи би трябвало да се върнат към историческия си канал на просвета и полезности “ . „ Ние имаме намерение да живеем като част от Руската федерация и ще приличаме на нещо близо до Крим във връзка с темпа на развиване “, изясни той, представен от Лента.ру. По-късно Стремусов удостовери, че районът не възнамерява да бъде обособена самостоятелна република.

Стремоусов уточни още, че преди всичко е належащо да се откри спокоен живот, да се образува вертикала на властта, да се реализира непоклатимост, да се изградят социално-икономически сфери, да се започва пазара на труда. „ Според нашия проект за интеграция в Руската Федерация ние би трябвало да приключим процеса на преход към всички стандарти на съветското законодателство до края на годината и едвам тогава можем да вземем решение за референдум и бъдещия ни статут “, съобщи заместник-председателят на Херсонската регионална държавна администрация Кирил Стремусов, представен от Лента.ру.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР