Запорирано е имущество за над 310 млн. лв. на Вълчо

...
Запорирано е имущество за над 310 млн. лв. на Вълчо
Коментари Харесай

Запорирано е имущество на Арабаджиеви за над 310 млн. лв.

Запорирано е имущество за над 310 млн. лева на Вълчо и Маринела Арабаджиеви и 9 компании по искане на Комисията за противопоставяне на корупцията и лишаване на нелегално добито имущество (КПКОНПИ), заяви ведомството.

Става дума за обезпечителни ограничения по отношение на обвиняването против двамата за присъединяване в проведена незаконна група за данъчни закононарушения и пране на пари.

Вълчо (Ветко) Арабаджиев бе упрекнат в водачество на незаконната група след акция в хотелите им преди година, при която в офиси, жилища и трезори на семейството бяха открити към 10 млн. лева и шест първокласни автомобила.

Съпрузите бяха задържани в Испания след няколко месеца търсене. Те бяха арестувани в къщата на българина Георги Семерджиев – Жоро Шопа. Те отхвърлиха доброволна екстрадиция и по тази причина се наложи връщането им да бъде утвърдено от съда. Първоначално у нас се завърна Ветко Арабаджиев, а след това - и брачната половинка му. В средата на септември Маринела бе пусната под домакински арест поради влошеното ѝ здравословно положение.

Докато Арабаджиеви се издирваха в чужбина, синът им – Вълчо прекара няколко месеца в следствения арест с обвиняване за пране на пари. Той бе освободен против 500 хиляди лева гаранция. Обвинение му бе повдигнато след акция на спецпрокуратурата в хотелите на фамилията в края на предишното лято.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР