Запомнете, начинът, по който се отнасяте към себе си задава

...
Запомнете, начинът, по който се отнасяте към себе си задава
Коментари Харесай

Два въпроса, които мигом ще преобърнат живота ви!

Запомнете, методът, по който се отнасяте към себе си задава стандарта за другите. Трябва да почитате този, който сте, другояче в противоположен случай никой няма да го прави. Така че отнасяйте се към себе си по метода, по който желаете останалите да го вършат. Спрете да се дискредитирате за всичко, което не сте и започнете да обръщате внимание на нещата, които сте. Трябва да се научим да бъдем най-хубавият другар със себе си, тъй като от време на време попадаме прекомерно елементарно в клопката да бъдем личният си максимален зложелател, написа Мениджър Нюз.
Време е да си напомните: не отговорите, които получавате от другите, а въпросите, които задавате на себе си ще ви създадат по-силни. Всъщност, простите въпроси, които си задавате всекидневно, ще дефинират вида човек, в който ще се превърнете в бъдеще.

И точна за това взех решение да напиша този текст – да ви оказа помощ да се впуснете в позитивното странствуване на независимо изследване.

Имайте поради, че въпросите по-долу нямат правилни и неверни отговори. Просто, тъй като отговорът да задавате верните въпроси.

1. Ако имате другар, който ви приказва по същия метод, по който от време на време си говорите сами на себе си, какъв брой дълго ще допуснете този човек да ви бъде другар?

Честно казано, колкото засегнатост толерирате във връзките ви с останалите, постоянно е равна на обидите, които трупате сами за себе си. Ако сте привикнали да си казвате мислено, че не сте атрактивни, обречени на неуспех, и че не сте в положение да се справяте с провокациите, които ви сервира светът без да ви държи някой за ръка, тогава вие ще приемете и ще се чувствате най-добре по отношение на хора, които изповядват същите отрицателни мисли и вярвания.

Защото тъкмо това вършат непремерените думи - те се натрупват в мозъка ви и ви карат да обичате себе си и живота по-малко.

Така, че когато размишлявате мислено, внимавайте какво си говорите. Наблюдавайте мислите си. Имайте поради, че точно нашите мисли ни нараняват най-вече. Това е методът по какъв начин ние избираме да мислим за всичко. Знаете, че това е истината. През главата ви минават почти към 60 000 мисли дневно. Не пропилявайте 59 999 от тях в ограничении отрицателни мисли.

Всъщност би трябвало да преобърнете мисленетео си незабавно. Колко добре сте подбрали думите, с които сте говорили на себе си през днешния ден? В каква светлина са те – положителна или отрицателна? Ако аз можех да подслушам мислите ви преди минута, какво щях да чуя – мисли, които пораждат благополучие, или които го опровергават?

Истината е, че връзката ви с вас самите е най-близката и значима връзка, която в миналото ще имате. Така че дано ви запитам: „ Кога беше последният път, когато някой ви сподели, че ви обича такива каквито сте, и това какво мислите и по какъв начин се чувствате има значение? Кога беше последният път, когато някой ви сподели, че сте свършили добра работа или ви е извел да отпразнувате някоя дребна, ежедневна победа, просто тъй като знаят, че го заслужавате? Кога беше последният път когато този някой бяхте вие?”

2. Ако през днешния ден беше последният ви ден от живота ви, щяхте ли да вършиме това, което сте възнамерявали?

Помислете дълго и задълбочено. И когато отговорът е „ НЕ” за доста следващи дни, знайте, че е време за смяна.

Това е забавен диалог, тъй като всички знаем дълбого вътре в себе си, че животът е къс, и че гибелта ще настигне всеки от нас в даден миг и все пак продължаваме да сме безпределно сюрпризирани като се случи на някой прочут. Това е като вървене по стълбите с разсеяно схващане и неправилна преценка на последното ходило. Вие очаквате там да има още едно ходило, обаче се оказва тъй че губите равновесие за миг преди да си върнете съзнанието към действителността и по какъв начин в реалност наподобява светът.

Така че ЖИВЕЙТЕ живота си ДНЕС! Не игнорирайте гибелта, само че и също по този начин не се опасявайте от нея. Страхувайте се от живота, който в никакъв случай не сте изживели, тъй като сте били прекомерно уплашени да предприемете някакво деяние. Смъртта не е най-голямата загуба в живота. Най-голямата загуба е какво умира вътре във вас, когато сте към момента живи. Бъдете смели! Бъдете куражлии! Бъдете уплашени до гибел и все пак направете идната крачка по пътя към фантазиите!

Трябва да извършите тази крачка. Защото за жалост има прекалено много хора, които изживяват целия си живот по течението, без да се замислят, без да осъзнаваят, че могат да трансформират безусловно всичко. Не бъдете един от тях! Трябва да изживеете личния си живот по ваш метод. Това е смисълът на всичко. Всеки от нас има неповторим пламък в сърцата си за неща, които ни карат да се усещаме живи. Ваш дълг е да го откриете и да запазите този пламък. Трябва да спрете да се интересувате толкоз доста какво всеки различен желае от вас и да започнете фактически да живеете за себе си.

Открийте вашата обич, гений, пристрастеност и ги прегърнете. Не се крийте зад решенията на другите. Не позволявайте на другите да ви споделят какво желаете. Проектирайте и изживейте ВАШИЯ живот! Животът, който сте основали, правейки нещо, което ви вълнува е в пъти по-добър от живота, в който просто си мечтаете, че вършиме нещо. Така че направете нещо, което ви кара да се чувствате жив, през днешния ден и всеки ден, даже и да можете да отделите за това нещо десетина минути!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР