Заподозреният за нападението е 27-годишен мъжЗаложникът, който беше държан при

...
Заподозреният за нападението е 27-годишен мъжЗаложникът, който беше държан при
Коментари Харесай

Заложникът, който беше държан в магазина в Амстердам, е българин

Заподозреният за нападението е 27-годишен мъж

Заложникът, който беше държан при грабеж на магазин на софтуерен гигантв Амстердам, е 44-годишен българин, съобщи Българска телеграфна агенция. Полицията не разкрива самоличността му.

Въоръженото нахлуване във вторникпродължи към 6 часа, преди похитителят да бъде хванат от полицията. Той е 27-годишен мъж от Амстердам.За да пусне заложника, похитителятпоискал откуп от 200 милиона евро в криптовалута. Той заплашвал, че в случай че не ги получи, ще се самовзриви. Оказа се, че фактически е носел жилетка с експлозиви, само че, за благополучие, те не са избухнали. Нападателят създал и изстрели против служителите на реда.

Нападателят е бил обезвреден, откакто напуснал постройката, с цел да последва българина, койтоуспял да избяга, заяви полицията. По време на гонитбата полицейска кола блъснала похитителя. Той е откаран в болница със съществени контузии.

На конференция всряда сутринта началникът на полицията в Амстердам Франк Пау похвали заложника за бързата му реакция. "Той е работил за елементи от секундата и се е измъкнал. Ако не беше направил това, нощта можеше да бъде доста дълга и неприятна ", разяснява Пау. И посочи, че българинът не е чиновник на магазина на Apple.

Преди това десетки хора съумели да избягат от магазина невредими, оповестиха локални медии. Полицията не даваинформация за точния им брой.

Сигналът за закононарушението е подаден към17.40 ч. локално време (18.40 ч. българско време) във вторник. Районът към магазина неотложно бил отцепен./Nova.bg.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР